Biden imzaladı, TikTok yasaklanıyor! ABD'de dikkat çeken karar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Biden imzaladı, TikTok yasaklanıyor! ABD'de dikkat çeken karar

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD Başkanı Joe Biden, TikTok'un ülkede yasaklanmasını öngören yasa tasarısını imzaladı. TikTok’un ABD’deki hisselerini devretmesi için ise şirkete 12 ay süre tanındı. Öte yandan TikTok CEO'su Shou Zi Chew, yasaklama kararı sonrası “İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz" açıklamasında bulundu.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok ABD'de yasaklanıyor. ABD Başkanı Joe Biden, TikTok’un 270 gün içinde ABD’deki varlıklarını başka bir şirkete satmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısını imzaladı.

Biden'dan çarpıcı karar! TikTok'u yasaklama tasarısı imzalandı - 1. Resim

BİDEN İMZALADI, TİKTOK YASAKLANIYOR

ABD Başkanı Joe Biden, TikTok'un ülkede yasaklanması için hazırlanan karar tasarısını imzaladı. TikTok’un ABD’deki hisselerini devretmesi için ise şirkete 12 ay süre tanındı.

Biden'dan çarpıcı karar! TikTok'u yasaklama tasarısı imzalandı - 2. Resim

TİKTOK CEO'SU: HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ

TikTok CEO'su Shou Zi Chew, öz konusu yasayı engellemek için başlatacakları yasal mücadeleyi kazanmayı beklediklerini ifade ederek, "İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz. Gerçekler ve Anayasa bizim tarafımızda ve yine galip gelmeyi umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Biden'dan çarpıcı karar! TikTok'u yasaklama tasarısı imzalandı - 3. Resim

YASA TASARISI NEYİ KAPSIYOR?

Yasa tasarısına göre, TikTok, ABD'nin onayladığı bir şirkete satılmazsa ABD'de yasaklanacak. TikTok'a şirketi ByteDance'a devretmesi için 12 ay süre verilecek. 

Biden'dan çarpıcı karar! TikTok'u yasaklama tasarısı imzalandı - 3. Resim

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...