S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti, görünümünü "pozitif" olarak korudu. S&P en son Mart 2023'te Türkiye'nin kredi notunu durağan'dan 'negatif'e düşürmüştü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından Türkiye'nin kredi notu için önemli kararlar gelmeye devam ediyor. Moody's ve Fitch Ratings tarafından alınan kararların ardından S&P Global, Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükselttiğini duyurdu.

KARARDA PARA POLİTİKASI ETKİLİ OLDU

S&P Global'den yayımlanan metne göre alınan bu karar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net döviz rezervlerinin güçlenmesi ve para politikalarının etkinliğinin artması durumunda görünümün olumluya dönebileceği beklentisiyle alındı.

ENLFASYONUN YENİDEN DENGELENEBİLECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

S&P'nin açıklamasında, 2026 yılına kadar yenilenen siyasi belirsizliğin azalmasıyla yeni ekibin, Türk ekonomisini dış borçla finanse edilen tüketimden daha dengeli dış ve mali hesaplara ve daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru yeniden dengeleyeceği öngörülüyor.

Ülke ekonomisine ilişkin tahminlerin de yer aldığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin beklendiği belirtildi.

Açıklamada, ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağının tahmin edildiği bildirildi.

1 YIL ÖNCE NEGATİFE DÖNMÜŞTÜ

Öte yandan S&P, en son Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak belirlemiş ve kredi notu görünümünü 'durağan'dan 'negatif'e düşürmüştü. Aralık ayında ise S&P, Türkiye’nin kredi notunu “B” olarak teyit ederken not görünümünü durağandan pozitife revize etmişti.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu, Moody’s Ocak ayında görünümü durağandan pozitife çekmiş, Fitch Ratings ise Mart ayında Türkiye’nin kredi notunu yükseltmişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...