Tarsus Devlet Hastanesine KBB uzmanı talep ediliyor

A -
A +
Feridun Ağabey,
Efendim, Tarsus Devlet Hastanesinden Kulak Burun Boğaz bölümünden kaç gündür MHRS sitesinden randevu almaya çalışıyorum. Hep “dolu” görünüyor alınamıyor. Yaklaşık 350 bin nüfuslu ilçemizde bu bölümde sadece 2 tane doktor var. Belki doktor sayısı artarsa randevu almamız kolay olur. Hayırlı günler.
     Rumuz: Yıldız/Mersin-Tarsus
 

Fırınlar ucuz buğday alsın diye...

“Feridun Ağabey, bu sene memleketimde Toprak Mahsulleri Ofisimize müracaat ettiğimizde arpaya yedi lira fiyat verdiler. Bu arpa için iyi bir rakamdı. Ama buğday için de aynı rakam verilince şaşırdım. Elimde on ton kadar buğdayım vardı ama bu fiyat beni üzdü. Sebebini öğreneyim diye gittiğimde oradaki bir yetkili bu bahar fırıncılara ucuz buğday dağıttık. Hâliyle bu buğdayları fabrikalar da aldı. Tüccarlar da aldı. Dolayısıyla silolarımız da buğday dolu olduğu için buğday konulacak yer yok, depolamaya yetişemiyoruz, dedi. Gel de kahrolma. Tamam belki fırıncılar ucuz ekmek çıkartsın zarar etmesin diye bir yöntem bulunuyor buğday ithal ediliyor ama benim gibi kendi karınca kararınca çiftçilik yapanların buğdayı elinde kalınca biz yok oluyoruz. Ben bir daha seneye nasıl buğday ekeceğim ki? Burada yeteri kadarını yerli üreticiden yetmez ise ithal ederek uygulama olsa daha iyi olmaz mı? Saygılarımla.
     Murat Dayıoğlu
 

Bu yöntemle kokarca değil doğal hayat zarar görür

Feridun Ağabey, Karadeniz'de kokarcalar için tedbir anlamında yapılan uygulamalarda kokarcayı ilaçla kontrol altına alma çalışması yapılıyor. Ama burada öğrendiğim bir bilgiyi sizinle paylaşayım. Kokarcalar ilaçlanıyor ama direk zehir vererek itlaf edilme yoluna gidilmiyor. Çevreye ilaç püskürtülüyor. Bu ilaçlar çevreye de diğer börtü böceğe de bitkilere de zarar veriyor. Kokarcalar bu ilaçlara karşı ayrıca bağışıklık kazanıyor. Bu defa daha kuvvetli ilaç derken çevreye daha çok kimyasal atık toksik ilaç serpintisi gönderilmiş oluyor.
 
Aslında kokarcalara bu şekilde müdahale edilmese doğa kendi kendine denge kuracak ve belki de kokarcalar da kontrol altına alınacak. Ama bu uygulamada doğrudan temas etmeyen ilaçlar kokarcaları öldürmediği gibi çevredeki bitkilere böceklere karıncalara vb. zarar vererek doğal dengeyi bozacak. Oysa çevrede normalden fazla görüldüğü söz konusu ise onlarla başka yöntemlerle ama mekanik yöntemlerle mücadele edilse daha olumlu sonuç elde edilebilir. Bu konuyu sizin aracılığınızla Ziraat Mühendislerine ve Tarım İl Müdürlüklerinin ve TÜBİTAK yetkililerinin dikkatine arz ediyorum.
     Rumuz: Veysel
 
 

Öğretmenevindeki konaklama fiyatı hiç makul değil

“Emekli eğitimciyim. 2 yıldır haftanın 2-4 günü Ankara'ya gelip bir lisede ders veriyorum. Ev tutayım dedim. 1+1 evler bile 10-15 bin lira aralığında seyrediyor... 1 sene evvel Ankara'daki öğretmenevlerinde 90-120 TL arası fiyatlara kalıyordum. 2024 yılı itibarıyla yüzde 300'den fazla artış oldu. Bu, TÜİK rakamları ile uyumlu değildir. Sadece 1 gece konaklama için 440-800 TL talep edilemez. Polisevleri, orduevleri ve öğretmenevleri aynı fiyat seviyesinde olmalıdır. Devletteki çelişkilere akıl erdirmek mümkün değil. Bu konuyu CİMER ile devlete arz ettim. Ancak, makul (kabul edilebilir) bir cevap gelmedi. Saygılarımla.
     Ali Özdemir
 
 

Bizi boykot ederken vicdanınıza kulak verin!

“Feridun Ağabey, nasıl olduysa birdenbire lokanta ve kafeleri hedef alan bir boykot olayı başladı. Pandemi döneminde de ilk akla gelen esnafın kepenk kapatmasıydı. Bir esnaf olarak biz neyi ne kadar fahiş fiyata satabiliriz ki? Zaten müşteri tutmak için elimizden gelen kolaylığı göstermeye çalışıyoruz. Zaten müşteri sayımız her geçen gün azalıyor. Bir de bizi boykot ettirirken hepimizi birer birer kapattırıp müşterilerimizi de ya büyük alışveriş merkezlerine yönlendirmek ya da internet üzerinden dijital pazarlama müşterisi yapmak mı istiyorlar? Eğer boykot çözüm olacak ise bizim gibi ayakta kalma mücadelesi veren bireysel esnaf ve kafeleri değil de bir kalemde binlerce mağazaya istediği fiyatı raf etiketi değiştirerek yapan zincir mağazalara yaptırsınlar. Müşterilerimize de diyorum ki dünyanın binbir hâli var. Allah göstermesin akla hayale gelmedik bir durumda ihtiyaç olduğunda komşu olarak seslenip dükkân açtırma imkânınız var. Çünkü biz sizin içinizden biriyiz. Bizi boykot ederken vicdanınıza kulak verin.”
     Bir esnaf
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.