Neymiş, görevli memur izindeymiş!

A -
A +

O gün çok zor geçti. Ya alıp gelemezse o gün belgeleri? Ya yetişemezse yarın nikâha?”

 

 

 

 

 

Nikâhımızla ilgili yaşadığımız süreci anlatmaya bugün de devam ediyorum...

 

Kendimizle olanları kendimizin fedakârlıkları ile ve kolaylıkla hâlledebilmiştik ama bir de bizim dışımızda bizim inisiyatifimiz olmadan yapılması gereken resmî işlemler vardı. Bürokrasi ile iletişim kuracak resmî nikâh için gün alacaktık.

 

İkamet ettiğimiz Küçükköy, Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı bir belediye idi. Nişanlımla birlikte gün almak için gittik belediyeye.

 

“Nasıl yardımcı olabilirim?” diye soran görevliye söyledik; niçin geldiğimizi. Doğruca Belediye Başkanına götürdü bizi nedense. Başkan Raşit Bey tıknazca, güler yüzlü ve kibar bir insandı. Kırk yıllık bir yakını, bir dostu gibi karşıladı bizi. Ziyaret nedenimizi söyleyince:

 

“Tamam hocam! Memura bırakmam, ben kıyacağım sizin nikâhınızı. Olsun, cumartesi olsun, isterse pazar olsun. Fark etmez. Nerede isterseniz orda… İster okulda ister belediyede ister başka bir yerde… Zevkle, memnuniyetle…” dedi.

 

Şimdi de böyle midir belediye başkanları, bilmiyorum. 1973’te Küçükköy Belediye Başkanı Raşit Bey böyle bir “Başkan” idi işte!

 

Her şey tıkır tıkır yolunda gidiyor derken, bir sorun çıkmasın mı karşımıza? Benim nikâh için gerekli belgelerim ta Toros Dağlarının tepesindeki Akseki’den geldi de çabucak, Erdek doğumlu eşimin, Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki kayıtları 30 Ağustos’a dek gelmedi de gelmedi! Neymiş efendim; görevli memur izindeymiş!

 

Son çare olarak 31 Ağustos’ta -yani nikâhtan önceki gün- Şarköy’e gitti nişanlım.

 

İşte o gün çok zor geçti benim için. Ya alıp gelemezse akşama belgeleri? Ya yetişemezse yarınki nikâha? Ne çok üzülürdü o? Ve ele güne karşı ne kadar mahcup olurduk o gün!

 

“Niçin son güne bıraktık bunu?” diye sorup durdum kendime.

 

Neyse ki, yorgun argın da olsa, güler yüzle döndü akşama sevgilim. İlgili memur dönmemiş izinden hâlâ. Oraya koş, buraya koş… Ona rica, buna rica derken alıp belgeleri, son kalkan otobüse son anda yetişebilmiş. İşte böylece biz de kırmış olduk; kolunu, kanadını tüm engellerin!..

 

Nişanlanıp evlilik için uğraş veren tüm çiftlere böyle kolay böyle uyumlu ve böyle mutlu bir süreç diliyorum.

 

     Rumuz: Em. Öğretmen

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Vatandaş25 Nisan 2024 00:28

Evlenmek,nikah 1 günün içinde 2 saate, imzayı atmak 15-20 sn sığar, iyiniyet sahibi olanin işini Allah kolaylastırır, Esas mevzu gecim dirlik düzen, aile huzuru. Kadın cocuk sahibi olunca değişiyor,çocuklarını siper edip adamın anasından emdiği sütü burnundan getiriyor. Allah c.c iyiniyetli akıllı uslu edepli insanlar ile karşılastırsin.