Gençleri heyecanlandıran Çinli: Chery Omoda 5

- Güncelleme:
Gençleri heyecanlandıran Çinli: Chery Omoda 5

T-Otomobil Haberleri

Çinli Chery 3 SUV modeli ile Türkiye pazarına iddialı girdi. Gençlerin ilgisini çeken ve coupe-SUV segmentinde yarışa katılan Omoda 5’i deneyimledik. Trafikte çok dikkat çeken otomobil, 1,6 litre 197 beygir güç üreten motoru ve teknolojik özellikleriyle markaya karşı olan ön yargıları kırmayı başardı.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Son dönemlerde Çinli otomobil markalarının Türkiye’ye olan ilgisi artmış durumda. Chery de bunlardan biri. Aslında bu markaya 2000’li yıllardan aşinayız. 2008 yılında sedan ve SUV segmentindeki modellerini Türkiye piyasasına sunmuştu. 2008 yılında markanın en çok tutulan modeli Tiggo’yu test etme şansı yakalamıştım. Ancak kalite ve güvenlik açısından benden düşük not almıştı. Çinli Chery bugünlerde 3 farklı SUV’si ile yeniden Türkiye’ye döndü. Biz de Omoda 5 modeli ile test sürüşüne çıktık. Otomobili anlatmadan önce şunu söylemem gerekir ki ‘Chery âdeta çağ atlamış…’ Teknoloji, güvenlik, kalite ve tasarım açısından bambaşka bir otomobil hâline gelmiş.

Gençleri heyecanlandıran Çinli: Chery Omoda 5

"PARDON, BU HANGİ MARKA?"

Markanın daha çok genç nesillere hitap ettiği Omoda 5 modeline geçersek, dış görünümü bilim kurgu filmlerindeki otomobillere benziyor. Trafikte inanılmaz dikkat çekiyor. Test sürüşümüzde insanların aracı durdurup ‘Bu hangi marka’ diye sorduğuna şahit olduk. Geniş ön ızgarası daha önce alışmadığımız bir tasarım diline sahip. Izgara içine gizlenmiş ve otomobilin etrafını saran kamera sistemi ile otomobilden 360 derece görüntü alabiliyorsunuz. Otomobil C segmenti bir SUV ancak coupe tasarımına sahip olması nedeniyle sportif bir görüntü veriyor. Bu görüntüyü 2 farklı renk kombinasyonu tamamlıyor. Hangi rengi seçerseniz seçin, otomobilin jantları, marşpiyerleri ve aynalarında kırmızı detaylar yer alıyor. Ön ve arka kısımda yer alan LED far grupları, kaputtan bagaja kadar devam eden çizgisel detaylar ve büyük jant takımları; Omoda 5’i farklı bir otomobil haline getirmiş. Kısacası tasarım dili olarak otomobilde genel bir uyum söz konusu. Proporsiyonunu bozacak bir detay göze gelmiyor.

Gençleri heyecanlandıran Çinli: Chery Omoda 5

"GAZ TEPKİMELERİ ÇOK YERİNDE"

Otomobilde 1,6 litre turbo beslemeli, 197 beygir gücünde ve 290 Nm tork üreten bir motor var. Bu motor, aracın sportif görünümü de destekliyor. Özellikle orta devirlerden itibaren kendini daha da belirgin bir şekilde hissettiren çekiş gücü, devir seviyesiyle birlikte artarak devam ediyor. 0-100 km hızlanma değeri 7,8 saniye. 1.440 kilogram ağırlığı bulunan Omoda 5’in yakıt tüketimi; 100 kilometre’ de 7,7 litre civarında. Ancak bu fabrika verisi. Biz ise test sürüşümüzde 8,2 litreyi gördük. 

CHERY, OPEN THE WINDOW!

Otomobil Avrupa’da ilk defa Türkiye’de satışa sunulan Omoda 5’in içi oldukça geniş. Ön konsolda 2 adet 10,25 inçlik ekran bizi karşılıyor. Kapı içlerinde kullanılan bronz nikelajlar, piano black malzemeler, sportif koltuk ve direksiyon yapısı ile deri detaylar premium bir his veriyor. İçeride çok modern bir görüntü var. Sony müzik sisteminin kullanıldığı otomobilde bir de yapay zekaya sahip bir sesli komut sistemi bulunuyor. Örneğin cam, klima, sunroof veya koltuk ısıtmayı sesli komut ile yönetebiliyorsunuz. Ancak yazılım gereği komutları İngilizce vermeniz gerekiyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hamza 5 Nisan 2023 02:08

Arac turkıyede satısa cıktımı

Sonraki Haber Yükleniyor...