Gözaltındayken kaçmıştı! Binance yöneticilerinden Anjarwalla Kenya'da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gözaltındayken kaçmıştı! Binance yöneticilerinden Anjarwalla Kenya'da yakalandı

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Nijerya'da gözaltındayken hapisten firar eden, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in yöneticilerinden Nadeem Anjarwalla'nın Kenya'da yakalandı. Anjarwalla'nın Nijerya hükümetine teslim edilmesi bekleniyor.

Nijerya hükümeti, iki ay önce yasa dışı para transferi ve yerel para birimi nairadaki değer kaybını durdurmak için bir takım çalışmalar yaptı. Bunlardan biri de kripto para borsası Binance'e erişim engeli oldu. Akabinde Binance'nin yöneticilerinden Nadeem Anjarwalla ve Tigran Gambaryan'ı gözaltına alındı.

HAPİSTEN KAÇTI, KENYA'DA YAKALANDI

Anjarwalla cezaevine girdikten bir ay sonra hapisten kaçtı. Yerel medyadaki haberlere göre, Anjarwalla, alınan istihbaratın ardından Kenya'da ele geçirildi.

TESLİM EDİLMESİ BEKLENİYOR

Gözaltına alınan Anjarwalla'nın Nijerya hükümetine teslim edilmesi bekleniyor.

220 milyon nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya'da, yerel para birimi naira, dolar karşısında tarihinin en düşük seviyesinde seyrediyor.

Zengin petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip Nijerya'nın ekonomisi, gelir adaletsizliği, Boko Haram ve silahlı çete üyelerinin saldırıları gibi sorunlardan etkileniyor.

Ekonomik kriz ve güvenlik sorunları nedeniyle ülkelerinde zor şartlar altında yaşayan bazı Nijeryalılar, daha iyi bir yaşam umuduyla yasa dışı yollarla Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...