CANLI ANLATIM

Irak'ta patlama sesleri! Haşdi Şabi'ye ait karargah vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in dün gece yaptığı misilleme saldırısının ardından Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyindeki Babil şehrinde şiddetli bir patlama yaşandı. Irak'ın Babil şehrinde İran destekli Haşdi Şabi milislerine ait karargaha saldırı düzenlendi. En az 1 kişi öldü 8 kişi yaralandı. Saldırının ABD tarafından gerçekleştirildiği öne sürülürken, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ise Irak'ta hava saldırıları düzenledikleri yönündeki haberleri yalanladı.

Canlı Anlatım Özeti
  • HAŞDİ ŞABİ: PERDE ARKASI İNCELENİYOR
  • ABD'DEN İLK AÇIKLAMA
  • SALDIRIYI İSRAİL Mİ YAPTI?
  • SALDIRIDA 5 AYRI PATLAMA MEYDANA GELDİ
  • UÇAKLAR 3 BÖLGEDE UÇUŞUNU SÜRDÜRÜYOR
  • ÖLÜ VE YARALILAR VAR
  • IRAK'TA PATLAMA SESLERİ

20.04.2024 03:42

HAŞDİ ŞABİ: PERDE ARKASI İNCELENİYOR

Haşdi Şabi, Babil vilayetindeki karargahlarına yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin inceleme başlattıklarını duyurdu.

yapılan yazılı açıklamada, "Babil'in kuzeyinde Kalso Üssü'ndeki Haşdi Şabi karargahında bir patlama meydana geldi. İnceleme ekibi olay yerine intikal etti. Patlamada maddi hasar meydana gelirken, yaralılar da söz konusu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu saldırıyla ilgili incelemeler tamamlandığında yeniden bilgi paylaşılacağı kaydedildi.

Haşdi Şabi'ye bağlı Ketaib Seyyid'ül Şuheda isimli milis gücün lideri Abu Ala el-Velai, bu olayın arkasında duran faillere karşı saldırı tehdidinde bulundu. Irak hükümetinden konuya ilişkin ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.


20.04.2024 03:09

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Irak'ta yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yaptı. CENTCOM, saldırıyı ABD'nin gerçekleştirdiği iddialarını yalanladı. CENTCOM, "ABD’nin bugün Irak’ta hava saldırısı gerçekleştirdiğini iddia eden haberlerin farkındayız. Bu doğru değil. ABD bugün Irak’ta hava saldırıları gerçekleştirmedi.” dedi.


20.04.2024 02:45

SALDIRIYI İSRAİL Mİ YAPTI?

ABD basınında çıkan haberlere göre saldırıyı ABD yapmadı. Arabiya’ya konuşan ABD’li bir yetkili saldırının ABD ordusu tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi. Yetkili ABD güçlerinin "Irak'ın Babil kentindeki son saldırıyla hiçbir ilgisi olmadığını" doğruladı.

Üst düzey Iraklı bir yetkili ise Haşdi Şabi üssünün kuvvetle muhtemel İsrail savaş uçakları tarafından vurulduğunu, ancak bu bilginin henüz kesin şekilde teyit edilmediğini söyledi. 


20.04.2024 02:18

SALDIRIDA 5 AYRI PATLAMA MEYDANA GELDİ

Irak kaynaklarına göre Haşdi Şabi'nin Kalso üssüne yapılan saldırıda 5 ayrı patlama meydana geldi. Mühimmat depolarının vurulduğu hava saldırıları sonucu çıkan yangın devam ediyor.

Irak'ta patlama sesleri! ABD savaş uçakları İran destekli güçleri vurdu - 1. Resim


20.04.2024 02:06

UÇAKLAR 3 BÖLGEDE UÇUŞUNU SÜRDÜRÜYOR

Irak medyasına göre ABD’ye ait çok sayıda savaş uçağı Bağdat, Babil ve Kerbela bölgeleri üzerinde uçuş gerçekleştiriyor. 


20.04.2024 02:02

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Irak güvenlik kaynaklarına göre düzenlenen hava saldırısında ilk belirlemelere göre en az 1 kişi öldü. Kaynaklara göre çok sayıda yaralı var. 


20.04.2024 01:40

SALDIRIYI ABD YAPTI İDDİASI

Haşdi Şabi'den yapılan açıklamaya göre saldırıyı ABD gerçekleştirdi. Açıklamaya göre ABD, Babil'in kuzeyindeki Kalsu üssünde bir tank garajına ve ordu karargahına saldırdı. Haşdi Şabi Babil Basın Bilgilendirme Ofisinden yapılan açıklamada "Babil'deki Kalso Üssü'nde bulunan Kalkan, Seraya el-Cihad ve Nuhba Müdürlüğü'ne ABD tarafından hava saldırısı düzenlendi" ifadeleri kullanıldı.
Irak'ta patlama sesleri! Kimliği belirsiz uçaklar İran destekli güçleri vurdu - 1. Resim
Haşdi Şabi karargahının bulunduğu konum
20.04.2024 01:30

IRAK'TA PATLAMA SESLERİ

İran destekli Haşd el-Şabi'nin karargah olarak kullanılan bir askeri üsse kimliği belirsiz savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiği açıklandı.

YER: IRAK
Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...