İran, İsrail'e saldırısında kullandığı füzeleri sergiledi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İran, İsrail’e gerçekleştirdiği saldırıda kullandığı Hayber Şiken füzesi, Fatih-2 füzesi, Emad balistik füzesi, Paveh seyir füzesi ve Şahid-2 İHA’larını sergiledi.

İran'ın basketi Tahran'da Devrim Muhafızları Ordusu’na ait Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı gerçekleştirildi. İran, fuarda İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği “gerçek vaad” operasyonunda kullanılan füze ve insansız hava araçlarını (İHA) sergilendi. Tahran’daki fuarda bin 450 km menzilli Hayber Şiken füzesi ile Fatih-2 füzesi, bin 700 km menzile sahip Emad balistik füzesi, bin 600 km menzilli Paveh seyir füzesi ve yine saldırıda kullanılan Şahid-2 İHA’ları yer aldı.

Yerli yapım birçok füze, İHA ve savunma sisteminin görücüye çıktığı fuarda bin 400 km menzile sahip “Fettah-2” hipersonik seyir füzesi ve 320 km menzilli "Mehran" hava savunma sistemi ile Şahid-147 İHA da vardı. 

"YENİ FÜZELERİ SERGİLEMİYORUZ"

Devrim Muhafızları Ordusu Hava kuvvetleri Komutan Yardımcısı Ali Belali,  “Burada İsrail’e karşı Gerçek vaad operasyonunda kullandığımız Hayber Şiken, Fatih-2, Emad ve Paveh füzeleri ile Şahid-2 İHA’ları yer alıyor. Elbette bu füzelerin büyük bir kısmı eski nesil füze. Burada yeni nesil füzeleri sergilemiyoruz” dedi.

Füze teknolojisinde çok ileri bir noktaya geldiklerini aktaran Belali, “Kendi füzelerimizi artık üretebiliyoruz ve İsrail’i de kendi ürettiğimiz füzelerle hedef aldık. İsrail, ülkemize karşı tekrar yeni bir hata yapmaya kalkarsa yeni nesil füzelerimizle daha ağır ve sert karşılık veririz” ifadelerini kullandı.

Belali 40 yıldır yaptırımlar ile mücadele ettiklerini vurguladı. “Bu yaptırımlar altında askeri teknolojimizi geliştirdik. Yeni yaptırımlar veya yaptırımların genişletilmesi füze veya İHA programımızı etkilemeyecektir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İsrail, 1 Nisan'da Suriye’nin başkenti Şam'daki İran’a ait konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, Devrim Muhafızları Ordusu Suriye ve Lübnan’dan sorumlu Kudüs Gücü Komutanı Muhammed Rıza Zahedi ve Zahedi’nin yardımcılarından Muhammed Hacı Rahimi ile Hüseyin Aminullah hayatını kaybetmişti. İran Devrim Muhafızları Ordusu ise İsrail’in Şam'daki saldırısına misilleme olarak 13 Nisan'da 185 İHA, 110 karadan karaya füze ve 36 seyir füzesiyle İsrail’e saldırmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...