Erdoğan, İsrail-Filistin savaşındaki ihlallere dikkat çekti: Hani insan hakları?

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Erdoğan, İsrail-Filistin savaşındaki ihlallere dikkat çekti: Hani insan hakları?

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı, “Gazze’ye su ve elek-trik verilmiyor. Hastaneler ne durumda bilmiyoruz. Hani insan hakları?” diye sordu. Erdoğan, gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak adımlardan imtina edilmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’yi ziyaret eden Avusturya Şansölyesi Nehammer ile ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail-Hamas çatışması konusunda önemli mesajlar veren Erdoğan, taraflara itidal çağrısıni bir defa daha tekrarladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“ATEŞE BENZİN DÖKMENİN FAYDASI YOK”

‘Adil bir barışın kaybedeni olmaz’ düsturuyla bölgede etkili tüm aktörleri barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Bölgede gerilimi tırmandıracak, daha fazla kan akmasına yol açacak, sorunları daha derinleştirecek adımdan imtina edilmesi şart. Ateşe benzin dökmenin, hele hele sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almanın kimseye bir faydası olmaz.

Nihai çözüm 1967 sınırları temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin hayata geçirilmesi. Bu konuda geç kaldığımız her gün, bölgemiz kan ve göz yaşı girdabından kurtulamayacaktır.

SAVAŞI DURDURMA ARAYIŞINDAYIZ

Şu anda Gazze’ye su verilmiyor. Hani insan hakları? Elektrik yok, verilmiyor. Hani insan hakları? Endişemiz çok büyük. 1 haftada, 15 günde bu işin biteceği kanaatinde değilim. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölge ve dünya liderleriyle görüşmelerimizi yapıyoruz. Nasıl arabuluculuk yaparız? Nasıl savaşı durdururuz? Bunun gayreti içerisindeyiz. Temennimiz o ki bir an önce savaşı durduralım ve bölge sükunete kavuşsun.

ABD UÇAK GEMİSİNİN NE İŞİ VAR!

Türk SİHA’sını vuran ve İsrail’e uçak gemisi gönderen ABD’ye tepki gösteren Erdoğan, “ABD gemisinin İsrail’de ne işi var?” dedi. Cumhurbaşkanı “Suriye’de ABD üssünün ne işi var. Bütün bunları da bir değerlendirmek gerekmiyor mu? Türkiye’nin bir insansız hava aracını ABD düşürüyor. Türkiye şu anda NATO’nun ortağı değil mi? Bunu neyle izah edeceğiz? ABD tüm terör örgütlülerini yetiştiriyor, eğitiyor” diye konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Ülkemize terörle mücadelede verdiği destekten ötürü Avusturya’ya teşekkür ediyorum. Gelecek sene Türkiye ile Avusturya arasındaki dostuk anlaşmasının 100. yıl dönümünü idrak edeceğiz. Ticaret hacmimizi 5 milyar doların üzerine çıkaracağız. Görüşmelerde Türkiye-AB ilişkilerini ele aldık. Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak irade şarttır. Avusturya’dan bu minvalde daha yakın işbirliği bekliyoruz. Avrupa’nın bütünleşmesi ancak Türkiye’nin birliğe tam üyeliğiyle tamamlanacaktır. Tam üyelik dışındaki hiçbir alternatifi kabul etmeyeceğiz. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...