Erzincan’ın İliç'teki maden faciasında sıcak gelişme! 2 işçinin cansız bedeni bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Erzincan’ın İliç'teki maden faciasında sıcak gelişme! 2 işçinin cansız bedeni bulundu

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan işçilerden ikisinin daha cansız bedenleri bulundu.

Erzincan'ın İliç ilçesine 8 kilometre mesafedeki altın madeninde 13 Şubat'ta heyelan meydana geldi. Felaket sonrası 9 işçi 800 metre kayan 10 milyon metreküp toprağın altında kaldı. Olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İşçilerden Ramazan Çimen ve Kenan Öz’ün cansız bedenlerine ulaşıldı.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı - 3. Resim

TOPRAK ALTINDA 5 İŞÇİ DAHA VAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından Erzincan İliç’te meydana gelen heyelan sonrası hayatını kaybeden işçileri arama çalışmalarının devam ettiğini ve iki işçiye daha ulaşıldığını açıkladı. Bakan Bayraktar yaptığı paylaşımda, “Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen heyelanda ilk günden bu yana aralıksız olarak devam eden arama çalışmalarında iki işçi kardeşimize daha ulaştık. Diğer 5 madencimize ulaşmak için de ekiplerimiz 7 gün 24 saat çalışmalarını sürdürüyor. İşçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! 2 kişi daha tutuklandı - 1. Resim

OLAYIN GEÇMİŞİ

Erzincan’ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda 13 Şubat günü toprak kayması meydana geldi. Olay, İliç merkeze 8 kilometre uzaklıkta bulunan altın madeninde saat 14.30 sıralarında geniş bir bölgeyi kapsayan yığın liç alanında yaşandı. 9 işçi 10 milyon metreküp toprağın altında kalırken  siyanür havuzunda sızma korkusu yaşandı. Olayın başından bu yana yüzlerce arama kurtarma ekibi bölgede çalışmalarda bulundu. Zaman zaman devam eden heyelan riski sebebi ile çalışmalara ara verildi. 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...