Eski Bakan ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Ajanslar

Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından 78 yaşındaki Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Beşiktaş'taki evinde ölü bulundu. Yılmaz'ın ölüm nedeni henüz bilinmezken, ekiplerin yaptıkları incelemeler sonrası Yılmaz'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bir dönem Trabzonspor Kulübü Başkanlığı da yapan, Eski Devlet Bakanı Mehmet Ali Yılmaz (78), İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki evinde kızı tarafından ölü bulundu. 

Yılmaz'ın ölüm nedeni henüz bilinmezken, ilk incelemede şüpheli bir durum tespit edilemediği öğrenildi.

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NA GÖNDERİLDİ

Vefat haberini alan Yılmaz’ın diğer kızı ve yakınları evinin önüne gitti. Yılmaz’ın cenazesi yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Vefat haberini alan Mehmet Zekayi Alatlı, “Dün selam gönderdim aldı selamı da 30 yıldır tanıyorum. Herkese bakardı. Babamızı kaybettik” diye konuştu.

Taksici Muhsin Börklü, “Tanıyorduk iyi bir insandı. Ekmeğini yedik. 7-8 senedir tanıyoruz. Burada taksiciyim neden vefat ettiğini bilmiyorum” dedi.

Mehmet Ali Yılmaz’ın arkadaşı Metin Yavuz, “40 senelik arkadaşımdı. Neden hayatını kaybettiğini bilmiyorum. 4 gün önce telefonda konuştum. Üzgünüz. Hemşehrimdi benim. 1 saat önce ölüm haberini aldım. Ulus’ta oturuyorum. Hemen buraya geldim ama cenazeyi adli tıpa göndermişler” ifadelerini kullandı.

Eski Bakan ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu - 1. Resim

BAKAN BAK'TAN TAZİYE MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, hayatını kaybeden Mehmet Ali Yılmaz için taziye mesajı yayımladı.

Bakan Bak, taziye mesajında, "49. ve 50. hükümetlerde Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı yapmış, uzun süre Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'nda bulunmuş, Türk sporuna önemli katkıları olan Sayın Mehmet Ali Yılmaz'ın vefatını derin bir teessür ile öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm spor camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

TFF VE KULÜPLERDEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJLARI

TFF'nin sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz." denildi.

Beşiktaş Kulübü tarafından yayımlanan mesajda da "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına, Trabzonspor Kulübü ve spor camiasına başsağlığı dileriz." ifadelerine yer verildi.

Eski Bakan ve eski Trabzonspor Başkanı Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu - 2. Resim
Mehmet Ali Yılmaz, Federasyon Kupası`nı kazanan Trabzonspor`u makamında kabul etmişti (07.05.1992)

Fenerbahçe Kulübünün sosyal medya hesabından da "Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübü eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat ettiği haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah'tan rahmet; yakınlarına, sevenlerine ve spor camiasına başsağlığı dileriz." mesajı paylaşıldı.

Galatasaray Kulübünün taziye mesajında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz'ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Mehmet Ali Yılmaz'a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, sevenlerine ve Türk spor camiasına başsağlığı dileriz."

Trabzonspor'un  sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, "Kulübümüze 1 lig şampiyonluğu, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 1 Başbakanlık Kupası ve 1 de Türkiye Kupası'nın yanı sıra sayısız başarılar kazandıran onursal başkanımız Mehmet Ali Yılmaz'ı kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağ olsun." ifadelerine yer verildi.

MEHMET ALİ YILMAZ KİMDİR?

Trabzon'da doğan Mehmet Ali Yılmaz, İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesini bitirdi. Bankacılık, Basın alanlarıyla ilgilendi. Tek-Art Holding ve Yılmaz Yayınları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, Güneş Gazetesi sahibi, Titibank Yönetim Kurulu Başkanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı, Mühendisler Odası, Müteahhitler Sendikası, İstanbul gazeteciler Cemiyeti, Gazete sahipleri Sendikası ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Üyesi olarak görev yaptı.

Yılmaz, 1991 genel seçimlerinde DYP’den XIX. Dönem Trabzon Milletvekili seçilerek, 20.10.1991 – 24.12.1995 arası TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. 49. ve 50. Hükümette Spordan Sorumlu Devlet Bakanı olarak yer aldı. Evli, 5 çocuk babasıdır.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...