Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 askerin şehit olduğunu duyurdu. Toktaş'ın acı haberi Nevşehir'deki annesine verildi.

Türkiye'nin yüreği şehit haberleriyle kavruluyor... Şırnak'ta askeri aracın devrilmesiyle 2 askerin şehit olmasının ardından Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 1 asker şehit oldu.

SAİT TOKTAŞ ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, tarafından yapılan açıklamaya göre Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, mevziiye yıldırım düşmesi sonucu P.Uzm.Çvş. Sait Toktaş şehit oldu.
Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu - 1. Resim
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİT ATEŞİ NEVŞEHİR'E DÜŞTÜ

Görevi esnasında yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'ın Nevşehir'de Güzel Yurt Mahallesi'ndeki annesine oğlunun şehadet haberi, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Bahittin Murat Yakın, İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından verildi. Vali Fidan, şehidin annesine baş sağlığı dileyerek oğlunun şehadet haberini verdi.

Pençe-Kilit bölgesinde 1 asker şehit oldu - 2. Resim

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şehidin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Sinir krizi geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Bekar olan Toktaş'ın babasının da önceden vefat ettiği öğrenildi.

Pençe Kilit Harekat Bölgesi'nde şehit olan 27 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş’ın naaşı yarın öğle namazına müteakip Boğaz Köyü Merkez Camii'ndeki cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Nevşehir Valisi Ali Fidan yazılı yayınladığı mesajda, "Kahraman şehit Sait Toktaş’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Nevşehirli hemşerilerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

SİYASİLERDEN TAZİYE MESAJI

Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş için siyasi isimlerden başsağlığı mesajları gelmeye başladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Sait Toktaş'a Cenabı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş için başsağlığı mesajı yayımladı.

Özel, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Pençe Kilit Harekat bölgesinde, yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuşumuz Sait Toktaş'a Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...