CANLI ANLATIM

Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan canlı yayında acı itiraf! İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse...

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan canlı yayında acı itiraf! İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse...

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı

İsrail, 1,5 milyon Filistinlinin sıkıştığı Refah'a saldırı başlatınca, ABD ağır bombaların sevkiyatını durduracağını açıklamıştı. ABD Başkanı Biden, Netanyahu'yu "Eğer Refah'a girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." diye konuştu. Biden açıklamasında "Bu bombaların bir sonucu olarak Gazze'de siviller öldürüldü" itirafında da bulundu. İşte Gazze ve Refah'tan son dakika haberleri...

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKAN'DAN KÜSTAH ÇIKIŞ
  • CAN KAYBI 35 BİNE DAYANDI
  • "80 BİN KİŞİ REFAH'TAN KAÇTI"
  • İSRAİL, BATI ŞERİA'DA BİRÇOK KENTE BASKIN DÜZENLEDİ
  • GAZZE'YE SALDIRILAR SÜRÜYOR, ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ
  • İSRAİL, SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI
  • BİDEN: İSRAİL KAPSAMLI BİR SALDIRIYLA REFAH'A GİRERSE...
  • "İSRAİL ANLAŞMAYA VARMA KONUSUNDA CİDDİ DEĞİL"
  • ABD, İSRAİL'DEN REFAH SINIR KAPISININ ACİLEN AÇMASINI İSTEDİ
  • İSRAİL: ABD'NİN KARARI HAYAL KIRIKLIĞI

09.05.2024 12:30

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKAN'DAN KÜSTAH ÇIKIŞ

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’in Refah’a kara saldırısına tepki göstermesinin ardından, Tel Aviv’in kara saldırısı başlattığı kenti “tamamen işgal etmesi” çağrısı yaptı.

İsrail’in “bağımsızlık savaşının henüz bitmediğini” öne süren Smotrich, 7 Ekim’den bu yana insanlık felaketine yol açtıkları Gazze’deki saldırıların devam etmesini ve zorla yerinden edilmiş yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı güneydeki Refah kentinin de “tamamen işgal edilmesini” istedi.


09.05.2024 11:22

🔴CAN KAYBI 35 BİNE DAYANDI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 214 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği saldırılarda 6 katliam gerçekleştirdiği, saldırılarda 54 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 96 Filistinlinin de yaralandığı belirtildi.

Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan canlı yayında acı itiraf! İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse... - 1. Resim

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 34 bin 789'a çıktığı aktarılan açıklamada, yaralı sayısının 78 bin 204'e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı vurgulandı.


09.05.2024 11:08

"80 BİN KİŞİ REFAH'TAN KAÇTI"

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in 6 Mayıs'ta saldırılarını yoğunlaştırması sonrasında 80 bin kişi (Gazze Şeridi’ndeki) Refah'tan ayrıldı" denildi.


09.05.2024 09:40

İSRAİL, BATI ŞERİA'DA BİRÇOK KENTE BASKIN DÜZENLEDİ

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, İsrail askerleri Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin yakınlarında bulunan Kubatiye ve eş-Şuheda beldelerine baskın düzenleyerek Filistinlilerin evlerine zorla girdi ve arama yaptı.

Baskına tepki gösteren Filistinliler ile İsrail askerleri arasında arbede çıktığı, en az 3 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtildi.

İsrail askerlerinin gerçek mermi kullandığı baskında, karnından yaralanan bir Filistinlinin Cenin Devlet Hastanesine kaldırıldığı aktarıldı.

Kalkilya kentine de çok sayıda askeri araçla giren İsrail güçleri, Kefr Seba Mahallesine baskın düzenledi ve Filistinlilerin evlerine zorla girerek arama yaptı.

Görgü tanıkları, Kefr Seba'da evlerin çatılarına keskin nişancılar konuşlandıran İsrail ordusunun mahalledeki bir Filistinliyi hedef aldığını belirtti.


09.05.2024 07:00

GAZZE'YE SALDIRILAR SÜRÜYOR, ÇOK SAYIDA FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail ordusunun, evleri, yolları ve boş arazileri hedef alan ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açan yoğun hava saldırıları eşliğinde Gazze kentinin güneyindeki Tel el-Heva, ez-Zeytun ve es-Sabra mahallelerine kara saldırısı düzenlediği bildirildi.

Tanıklar, İsrail ordusunun kara saldırısıyla eş zamanlı olarak evleri, yolları ve boş arazileri hedef alan yoğun hava saldırıları nedeniyle çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin de yaralandığını belirtti.

Hedef alınan evlerin "Davud", "Yasin", "Ebu Hivar" ve "Nasır" ailelerine ait olduğunu anlatan görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait helikopterler ve tankların Zeytun Mahallesi'ndeki çeşitli bölgelere yoğun şekilde ateş açtığını aktardı.

Görgü tanıkları, İsrail ordusunun Zeytun'daki 8. Cadde ile Musallabe bölgesine baskın yaptığını, bazı birliklerin de Tel el-Heva Mahallesi'ne yöneldiğini ifade etti.

Tanıklar, İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle Tel el-Heva ve Zeytun mahallelerinden yüzlerce Filistinlinin Gazze kentinin kuzeyine doğru yerinden edildiğine dikkati çekti.


09.05.2024 04:00

İSRAİL, SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

İsrail ordusu Refah kentinin doğusundaki saldırılarına ilişkin olduğunu iddia ettikleri görüntüleri paylaştı. Görüntülerde çok sayıda tankın bir arada olduğu görüldü.

Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan Netanyahu'ya uyarı: İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse... - 1. Resim


09.05.2024 02:45

🔴BİDEN: İSRAİL KAPSAMLI BİR SALDIRIYLA REFAH'A GİRERSE...

ABD Başkanı Biden, CNN kanalına verdiği röportajda hem Gazze'deki duruma hem de İsrail'in Refah'a kapsamlı bir kara saldırısı başlatması durumunda ABD'nin tavrına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan canlı yayında acı itiraf! İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse... - 2. Resim

Biden, yönetiminin geçen hafta yaklaşık 900 kiloluk bombaların İsrail'e sevkiyatını durdurmasına ilişkin, "Gazze'deki siviller bu bombaların sonucunda ve (İsrail'in) sivil yerleşim merkezlerine girdiği diğer şekillerde öldürüldü." yorumunu yaparak Amerikan üretimi bombaların Gazze'de Filistinli sivillerin öldürülmesinde kullanıldığını kabul etmiş oldu.

Biden yayında "Bu bombaların bir sonucu olarak Gazze'de siviller öldürüldü" itirafında bulundu.

Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan Netanyahu'ya uyarı: İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse... - 2. Resim

Daha önce de birçok kez İsrail'in Refah'a yönelik kapsamlı bir kara saldırısına girişmemesi konusunda uyarıda bulunduklarını hatırlatan Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son görüşmesinde de bu konuyu açıkça dile getirdiğini kaydetti.

ABD Başkanı Biden, "Eğer Refah'a girerlerse, henüz (kapsamlı bir saldırıyla) girmediler, eğer girerlerse o zaman Refah'ta ve diğer şehirlerde kullanılan silahları göndermeyeceğimi açıkça belirttim." diye konuştu.

Refah ve Gazze'de son durum... Biden'dan Netanyahu'ya uyarı: İsrail kapsamlı bir saldırıyla Refah'a girerse... - 3. Resim

İsrail'in güvenliğini sağlama taahhütlerine halen bağlı olduklarının altını çizen Biden, bununla birlikte İsrail'in sivil yerleşim bölgelerinde kullandığı bazı silahları, bombaları ve top mermilerini göndermeyi durduracaklarını vurguladı.


09.05.2024 02:00

"İSRAİL ANLAŞMAYA VARMA KONUSUNDA CİDDİ DEĞİL"

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "müzakerelerden kaçınmak için bahaneler üretmeye" çalıştığını belirterek, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması konusundan ciddi olmadığını kaydetti.

Hamaslı yetkili açıklamasında, “İsrail anlaşmaya varma konusunda ciddi değil. Müzakereleri, Refah kentini ve sınır kapısını (Refah Sınır Kapısı) işgal etmek için bir kılıf olarak kullanıyor.” ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Netanyahu'yu “müzakerelerden kaçınmak için bahaneler üretmeye” çalışmakla suçlayan Rişk, Netanyahu’nun da Hamas ile arabulucuları suçladığını aktardı.

Rişk, Hamas’ın arabuluculara tekliflerini kabul etme noktasında ortaya koyduğu tutuma bağlı olduğunu bildirdi.


09.05.2024 01:00

ABD, İSRAİL'DEN REFAH SINIR KAPISININ ACİLEN AÇMASINI İSTEDİ

İsrail devlet televizyonu KAN'da yer alan habere göre, üst düzey ABD'li yetkililer İsrail'e, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için Refah Sınır Kapısı'nın acilen açılması gerektiğini söyledi.

Güvenlik teşkilatında, İsrail ordusunun bölgeden ayrılmasından sonra sınır kapısını kimin kontrol edeceğiyle ilgili yoğun görüşmeler başladığı ifade edildi.

İnsani yardımların geçişi için sınır kapısının ne zaman açılacağının henüz belirlenmediği ifade edilen haberde, İsrail'in ABD'ye, sınırın kim tarafından yönetileceği belirlendikten sonra açılacağını ilettiği aktarıldı.

ABD'nin, Refah Sınır Kapısı'ndan kimin sorumlu olacağı konusunda İsrail'in henüz net bir açıklama yapmadığını söylediği aktarılan haberde, ismi açıklanmayan İsrailli güvenlik yetkililerinin, Tel Aviv yönetiminin hiçbir şekilde Hamas'ın burayı yeniden yönetmesine izin vermeyeceğini söylediği belirtildi.


09.05.2024 00:30

İSRAİL: ABD'NİN KARARI HAYAL KIRIKLIĞI

İsrail, ABD'nin kendisine askeri yardım sevkiyatını askıya alma kararından duyduğu "hayal kırıklığını" dile getirdi.

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, konuya ilişkin Israel Hayom gazetesine açıklamada bulundu.

Erdan, ABD yönetiminin İsrail'e askeri yardım sevkiyatını askıya alma kararının büyük hayal oluşturduğunu söyledi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...