Türkiye’nin ilk metro ihracatı

Düzenleyen:
Türkiye’nin ilk metro ihracatı

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin ilk yerli yüzde yüz elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya, 2018 yılında da ülkemizin ilk metro aracı ihracatını gerçekleştirecek firma olacak.

Türkiye’nin ilk yerli yüzde yüz elektrikli otobüsünü üreten Bozankaya, şimdi de metro alanındaki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bozankaya, bu alanda yapacağı yatırımlarla önümüzdeki yıl ülkemizin ilk metro aracı ihracatını gerçekleştirecek firma olacak. Bozankaya, Siemens Mobility ile kurduğu konsorsiyumla yüklenici olduğu ve Tayland’ın başkenti Bangkok için yapılacak “Green Line Metro Projesi”nin araçlarını üretecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Ostim Başkanı Orhan Aydın, Bozankaya firmasının ASO 1. OSB’de yer alan tesislerini ziyaret ederek, üretimle ilgili bilgi aldılar. 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım’ın da yer aldığı ziyarette, Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay firmanın ürünleri ve üretim kapasitesi hakkında bilgi verdi. 
ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI
Müsteşar Dr. Veysel Yayan, Belçika’nın Kortrijk şehrinde düzenlenecek Busworld 2017 Europe Fuarı’nda lansmanı yapılacak olan yeni nesil elektrikli otobüsü ve Tayland’ın başkenti Bangkok’a Green Line Metro Projesi için ihraç edilecek araçları inceledi. Yayan, Bozankaya firmasının ülke ekonomisine yapmış olduğu katkıya vurgu yaparak, üretilen araçların hem iç pazar hem de dış pazar için çok önemli olduğunu belirtti. Yayan, bu üretimlerle Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu bir alanda ihracatçı olmanın önemine dikkat çekti ve firmayı tebrik etti.
TAYLAND’A TEKNOLOJİ TRANSFER EDECEK
Bozankaya tarafından Bangkok’a yapılacak Green Line Projesi, 68,25 kilometre hat uzunluğu ve bu hat üzerinde yer alacak 59 metro istasyonundan oluşacak. Bu hatta hizmet verecek 22 trenin her biri 4 metro aracından oluşacak. 1,840 kW güçle çalışan bu trenler, azami 80 km/s hızla yol alabilecek ve tek seferde bin 596 yolcu taşıyabilecek. Araçların üretimine Bozankaya’nın Ankara Sincan’daki tesislerinde bir süre önce başlandı. 2018’de başlayacak ve 2019 yılında son teslimatların yapılacağı proje ile ciddi bir teknoloji transferi gerçekleşmiş olacak. Mevcuttaki iki üretim hattının 11’e çıkarılmasına ek olarak kaynak robotları, yeni boya tesisleri, fikstürler, test bilgisayarları gibi değeri 25 milyon avroyu bulan yatırımlarla altyapısal olarak da önemli gelişimler sağlanmış olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...