Biri sizi gözetliyor

/ Kaynak: OZEL
Biri sizi gözetliyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / OZEL

Bilgisayar korsanları "Kimi takip etmek istiyorsanız, bize gelin" diyerek internette ilan veriyor...

nbsp;Hacker'lar işi abarttı. İlanlarda "Bize üye olun, istediğiniz kişinin kiminle yazıştığını, e-mail'lerini ve şifrelerini kayıt altına alın" deniliyor. Hedefteki kişinin, kendisine mail ile gönderilen resme tıklaması yetiyor. nbsp;

Çağımızın iletişim aracı bilgisayar ve internete bağlanabilen mobil cihazlar. Ancak, bu teknoloji, kullanıcılar için pek çok tehlikeyi de beraberinde getiriyor. Birçok kullanıcı bilgilerinin çalınmasından kaynaklı sıkıntılar yaşarken, hackerlar da boş durmuyor. Hatta işi artık o kadar ileri boyuta götürdüler ki, üye yaptıkları kişilere de kanunsuz hizmet veriyorlar. Hemen hepsi yurtdışı kaynaklı olan hacker siteleri, belirledikleri ücreti ödeyip üye olanlara, bir başkasının bilgisayarındaki her şeyi tüm ayrıntısıyla izleme imkanı sunuyor.
Kanunsuzluk, internette dolaşan ilanlarda da açık açık ortaya konuluyor. Hacker'lar, kendilerine üye olan kişilere, çocukları, eşleri, arkadaşları veya diledikleri herhangi bir kişiye ait bilgisayardaki tüm hareketleri izleme garantisi veriyor. İlanlarda, hukuksuzluğun adımları da ayrıntılarıyla anlatılıyor.


SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Üye olan kişinin adına, takip etmek istediği kullanıcıya e-maille virüslü fotoğraf gönderiliyor. Kullanıcı bu fotoğrafı açtığında hacker programı devreye giriyor. Hedefteki kişinin bilgisayarındaki tüm ekran görüntüsü, internette nerelere girdiği, ne yazdığı, hatta bilgisayarda kullandığı tüm kullanıcı adları ve şifreleri, bastığı tuşlar izlenerek kayıt altına alınıyor. Hacker'lar, ilanlarında, gönderdikleri virüsün, hiçbir güvenlik programı tarafından algılanmadığını da iddia ediyor. nbsp;



Bir 'TIK'LA nbsp;HER ŞEYİNİZİ nbsp;KAYBEDEBİLİRSİNİZ
İnternetteki "Çocuğunuzu nbsp;ve ailenizi takip edin" gibi nbsp;masumâne ifadelerle süslenen ilanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar, "Bu tür siteler, üyeler için de risk oluşturuyor. Bilgisayar korsanları bir nbsp;'tık'la size ait tüm bilgileri nbsp;ele geçirebilir" nbsp;uyarısında bulundu.



TEKNOLOJİ
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...