Youtube ve Google'a boykot çağrısı

Youtube ve Google'a boykot çağrısı

GÜNDEM Haberleri

Günlerdir gündemde olan Fitne filmine protestolar devam ediyor. Son olarak Türkiye'de başlatılan boykot çağrısının hedefinde teknoloji devleri Youtube ve Google var...

Peygamber efendimiz Hazreti Muhammed'e hakaret eden Fitne filmine protesto gösterileri devam ediyor. Bazı Müslüman ülkeler ve Rusya, tüm tepkilere rağmen filmi yayından kaldırmayan video paylaşım sitesi YouTube'u yasaklamakla tehdit etti.
Dünya genelindeki resmi çağrılara rağmen, YouTube'un sahibi internet arama motoru devi Google filmin yayından kaldırmayacağını açıklayınca bazı ülkeler youtube'a erişim yasağı getirdi. nbsp;

Türkiye'de telefondan mesaj yoluyla başlatılan youtube ve google'a 3 gün boyunca girmeyin çağrısı dalga dalga yayılıyor. Kimin başlattığı belli olmayan mesaj cuma tebriği diye geliyor. Yasaklanması gereken videoyu sitesinde bulunduran youtube ve google'ı 3 gün boyunca boykot çağrısı yapıldı. nbsp;
nbsp;
İşte o mesaj:
"Bugünden itibaren 3 gün boyunca tüm müslümanlar Google ve Youtube kullanımını durduracaktır. Onlar Peygamber Efendimiz üzerine hakaret, iftira ve namussuzluk içeren film gösteriminin durdurulmasını reddetti. Peygamberimi seviyorum diyen ona yapılana kendi ailesine yapılmış saymadıkça seviyorum demesin..." nbsp;

Uyarıda ayrıca, listenizdekileri de bilgilendirin, onlara da bu mesajı gönderin çağrısı yapıldı...

RUSYA DA UYARDI
Rusya İletişim Bakanı Nikolay Nikiforov sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya'da 1 Kasım'da yürürlüğe girmesi planlanan yeni internet yasası kapsamında YouTube'a erişimin tüm ülke genelinde engellenebileceğini açıkladı. Nikiforov, yeni yasal düzenlemeye göre, Müslüman bir ailenin mahkemeye başvurması halinde, YouTube'un "Müslümanların Masumiyeti" adlı film nedeniyle yasaklanabileceğini belirtti.

KIRGIZİSTAN'DA SAVCILIK DEVREDE nbsp;
Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nurjigit Kadırbekov da, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmi şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, ifade özgürlüğünün sorumluluk dışına çıkmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Kırgızistan Başsavcılığı da yaptığı yazılı açıklamayla YouTube'a erişimin engellenmesini tavsiye etti.

SUUDİLER AYAKTA
Suudi Arabistan İletişim ve Bilgi Teknolojileri Komisyonu da, Arap dünyasında tepki çeken filmin en kısa zamanda yayından kalıdırılması için YouTube'a çağrıda bulundu. Komisyon aksi halde en kısa sürede Suudi Arabistan genelinde YouTube erişimin engelleneceği tehdidinde bulundu.

30 KİŞİ FİLM KURBANI nbsp;
Film karşıtı protestolarda bugüne kadar ABD'nin Libya Büyükelçisi Christopher Stevens ve 3 ABD'li diplomat dahil olmak üzere 20 ülkede 30 kişi hayatını kaybetti.)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...