Çocuk istismarını Araştırma Komisyonu üyeleri belirlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çocuk istismarını Araştırma Komisyonu üyeleri belirlendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik istismar olaylarının araştırmak üzere kurulması kabul edilen Meclis Araştırma Komisyonunda görev alacak üyeler belirlendi.

Başta cinsel istismar olmak üzere çocuklara yönelik her türlü istismar olayının araştırılarak, alınması gereken önlemleri belirlemek üzere kurulması kabul edilen Meclis Araştırma Komisyonunda görev alacak üyeler belirlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, CHP, HDP ve MHP'den sonra AK Parti de komisyonda kendisine düşen üyelikler için isimleri belirleyerek TBMM Başkanlığına sundu.

15 üyeden oluşan Komisyonda, AK Parti'den 9, CHP'den 3, MHP ve HDP'den de birer üye yer alacak.

AK Parti Grup Yönetim Kurulu toplantısında, Araştırma Komisyon üyeliklerine Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, İstanbul milletvekilleri Fatma Benli, Erkan Kandemir, Mehmet Metiner ve Haydar Ali Yıldız ile Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt belirlendi.

AK Parti grup başkanvekilleri, belirlenen isimleri Meclis Başkanlığına iletti.

Araştırma Komisyonuna CHP, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'u, HDP, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nu, MHP ise Aydın Milletvekili Deniz Depboylu'yu bildirmişti.

Komisyonda 7 kadın, 8 erkek milletvekili görev yapacak.

Partilerin komisyonda kendilerine ayrılan kontenjan için bildirdikleri isimler, gelecek hafta TBMM Genel Kurulu, nda okunacak. Komisyon aynı gün toplanarak başkanlık divanını belirledikten sonra çalışmalarına başlayacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...