Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

‘Paralel’ temizlik ‘Deniz’e uzandı

Düzenleyen:
‘Paralel’ temizlik  ‘Deniz’e uzandı

GÜNDEM Haberleri

FETÖ için çalıştığı ileri sürülen 2 amiral ve 4 binbaşı hakkında ‘savcılığa getirin’ kararı çıktı. Rapor alan şüphelilerden 5’inin yakalanmasına karar verildi.

Paralel Yapı’nın askeri casusluk kumpasıyla ilgili devam eden soruşturma, muvazzaf askerlere uzandı. Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.A. ve binbaşılar K.M., A.Ö., H.Ö., R.Z.’nın savcılığa getirilmesi talimatı verildi. İstanbul'da gözaltına alınan binbaşı A.Ö., İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  6’sı muvazzaf, 2’si emekli asker 30 şüpheli arasında FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen ilk sırada yer alırken, 10 ilde önceki gün düzenlenen operasyonda emekli Astsubay Z.D. ile Y.Ş, H.G, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y. ve R.A. gözaltına alınmıştı. Haklarında gözaltı kararı bulunan, biri emekli albay 2 zanlının aranmasına devam edilen operasyonda aralarında Gülen ile örgüt yöneticileri ve gazeteci Tarık Toros’un da bulunduğu 14 şüphelinin yurt dışında olduğu bildirildi. 2’si amiral 5 subay ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldığından haklarında verilen talimat uygulanamadı. Adliyeye getirilen Binbaşı H.Ö. ile gözaltındaki Y.Ş, H.T, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y, R.A. ve emekli Astsubay Z.D’yi, işlemlerinin ardından “tutuklanmaları” talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk eden savcılık, rapor alan 2’si amiral 5 muvazzaf asker hakkında da nöbetçi mahkemeden “yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı” çıkarılmasını talep etti. Mahkeme de, bu talebi kabul etti. Şüpheliler, terör örgütüne üyelik, fişlemek, sahte delil üretip diğer personeli TSK’dan tasfiye etmek ve gizli bilgiler bulundurmakla suçlanıyor.  Gözaltı talimatı verilen sivillerin ise, örgütün TSK içerisinde yapılanan FETÖ/PDY mensupları ile irtibatlı üst düzey sorumlular olduğu iddia edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...