Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'ın tepkileri sonrası AB'den flaş açıklama

Düzenleyen:
Erdoğan'ın tepkileri sonrası AB'den flaş açıklama

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye, terörle mücadele yasası konusunda olumlu sinyal geldi.

AB İçişleri Komiseri Dimitris Avromopoulos, Türkiye'nin terörle mücadele yasasını değiştirmek istemeyişine anlayış gösterilmesini istedi..

AB ile Türkiye arasındaki terör tanımı çıkmazı için önemli bir adım atıldı.

AB İçişleri Komiseri Dmitris Avromopoulos, Türkiye'nin terörle mücadele yasası konusunda gösterdiği hassasiyetle ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE YOĞUN BASKI ALTINDA

Berlin'de yayımlanan 'Tagesspiegel' gazetesine konuşan Avromopoulos, Türkiye'nin terörle mücadelede yoğun baskı altında olduğunu söyledi. Avramapoulos, Türkiye'nin terörle mücadele yasasını değiştirmek istemeyişine anlayış gösterilmesini istedi ve bu konuda uzlaşı sinyali verdi.

TÜRK HÜKÜMETİNİN OMZUNDAKİ AĞIR YÜKÜ KİMSE KÜÇÜMSEYEMEZ

Avrupalı komiser, "Türk hükümetinin omzundaki terörle mücadelede taşıdığı ağır yükü küçümseyemeyiz" ifadelerini kullandı. Terörle mücadele yasası AB ile Türkiye arasında büyük tartışmalara neden olmuştu.

AB, vize serbestisi için Türkiye'ye terörle mücadele yasasını değiştirme şartı koşuyor.

TÜRKİYE GERİ ADIM ATMIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AB'nin bu tutumuna; "Türkiye terörle mücadelede en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor. Terör ile mücadele yasasında AB'nin isteği doğrultusunda yapılacak bir değişiklik Türkiye'nin adeta elini kolunu bağlıyor. Bundan dolayı Türkiye bu konuda geri adım atmıyor." şeklinde tepki göstermişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...