Bombalı aracı Türk bayrağıyla kamufle etmişler

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Bombalı aracı Türk bayrağıyla kamufle etmişler

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 polisin şehit, 4 polisin de yaralandığı bombalı saldırıda kullanılan aracın Türk bayrağıyla kamufle edildiğini söyledi.

Bingöl’de kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Havalimanı yolunda Çevik Kuvvet polislerini taşıyan zırhlı midibüsün geçişi sırasında, dün saat 17.45’de büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın, teröristlerce yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araç yüzünden meydana geldiği belirlendi. Saldırıda 6 polisin şehit olduğu, 4 polisin de yaralandı. Yaralı polislerden ikisinin durumunun ağır olduğu kaydedildi. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, saldırıda yaralanan polislere, geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Polislere acil şifalar dileyen Vali Köşger, ziyaretten sonra hastane önünde olayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Saldırının yolun kenarına park edilmiş ve Türk Bayrağı ile kamufle edilmiş bomba yüklü bir araçla yapıldığını belirten Vali Köşger, “Patlamanın şiddetiyle polis zırhlı aracı 15 metre öteye savruldu. Şiddetli bir patlama oldu. Zıhlı araçlar normal araçlar gibi değil. Ağırlığı normal araçlara göre daha yüksek araçlardır. Patlamayla ilgili gerekli değerlendirmeleri yapmak üzere bomba uzmanları ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerine sevk edildi. Olaydan sonra geniş çaplı operasyonlar başlatıldı ve teröristlerle sıcak temas sağlandı. Operasyonlar sürüyor. Olayla ilgili daha detaylı bilgileri vereceğiz” diye konuştu.

1 çocuk babasıydı

Şehit düşen polislerden Abdullah Bıyık’ın (28) Uşak’taki baba evine acı haber ulaştı. Baba Mehmet Ali Bıyık, “Ben oğlumu bu vatan için yetiştirdim, büyüttüm. Çok metanetliyim. Rabbim en iyisini bilir. Oğlumun şehit olması bana onur verdi” diye konuştu. Şehit polisin, evli ve Mustafa Ali adında bir yaşında çocuğu olduğu öğrenildi. 

Karakola alçak saldırı

Tunceli’nin Hozat ilçesi Dalören Jandarma Karakolu’na dün saat 08.00’de otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıyı PKK ile 3 silahlı sol örgütten oluşan Halkların Birleşik Devrimci Hareketi’ne mensup teröristlerin gerçekleştirdiği belirtildi.  Ormanlık alanda gizlenen teröristler tarafından 3 ayrı noktadan karakola ateş açılırken, bazı örgüt üyeleri ise karakola sızmaya çalıştı. Açılan ilk ateşte 2 asker yaralandı. Karakoldaki diğer askerler ise anında karşılık verdi. Bu sırada Uzundal Köyü’nde oturan ve karakola denetimli serbestlik için imza atmaya gelen Alişan İlkbahar ile oğlu Mesut İlkbahar da karakol kapasından çıktıktan sonra başlayan çatışmanın ortasında kaldı. Mesut İlkbahar hayatını kaybetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...