Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Özgür Gündem gazetesi çalışanlarına soruşturma

GÜNDEM Haberleri  / AA

Terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmeni ile yazı işleri müdürü, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

"Terör örgütü PKK'nın propagandasının yapıldığı ve örgütün yayın organı gibi hareket edildiği" iddiasına ilişkin soruşturma kapsamında geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ile Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya ile Özgür Gündem Yazı İşleri Müdür İnan Kızılkaya, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirildi.

Soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren Kaya ve Kızılkaya, ''terör örgütüne üye olmak'' ve ''devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma'' suçlarından tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...