‘Haydi Söyle’yi Kalben söyledi

Düzenleyen:
‘Haydi Söyle’yi Kalben söyledi

MAGAZİN Haberleri

İbrahim Tatlıses’in şarkısına yeni yorumuyla hayat veren Kalben, “Bir şarkı yakalarsın, onunla ilgili bir şey hissediyorsundur, onu paylaşırsın” diyor

Şu sıralar yollarda, arkadaşlar arasında, herkesin dilinde “Haydi Söyle” şarkısı dillerde. Bir İbrahim Tatlıses parçası olan ve şu sıralar Allianz Sigorta’nın reklamında Kalben’in yeni yorumuyla hayat bulan şarkıyı ülke olarak dilimizden düşürmüyoruz. Parçayı seslendiren Kalben, gençler arasında en çok dinlenen sanatçılar arasında yer alıyor. 2007’de Bilkent Uluslararası İlişkiler’den mezun olan ardından Grafik Tasarım’da yüksek lisans yapan Kalben Sağdıç, müziği önceleri meslek olarak düşünmediğini dile getirerek, parçayı nasıl yorumladığını şöyle anlattı: “Müzik hep vardı, çok seviyordum ve sevdiği şeyi meslek edinen insanların bazı tehlikelerle karşılaştığını görüyordum. Çok planladığım, istediğim, tasarladığım bir şey değildi, sürpriz oldu. O şarkıyla kimi zaman eğlenebilirsin, kimi zaman alıp başka bir şeye dönüştürebilirsin. Her zaman çok sevdiğin bir şarkı olmak zorunda da değil; bir şarkı yakalarsın, onunla ilgili bir şey hissediyorsundur, onu paylaşırsın. Özüne, aslına benzememesi gibi bir karar almamıştım...” 

İLK ALBÜMÜ BU YIL ÇIKTI
1986 İskenderun doğumlu Kalben, müzikle ilgilenmeye 8 yaşında annesinin aldığı klavye ile başladı. Kalben, ilk gitarına 14 yaşında sahip oldu. 2014’te Sofar Sounds kapsamında Galata’da bir evde sadece gitarıyla verdiği konserden yayınlanan ‘Sadece’ videosu kısa zamanda Sofar videoları arasında en çok izlenen oldu. Çıkardığı Lulu serisi sonrası müzik hayatına başladı. Aşk Kaç Beden Giyer? dizisinde temizlikçi rolünü canlandırdı. Sahne adını taşıyan ilk albümü Kalben, Şubat 2016’da çıktı.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...