Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Savaş çıkarsa Kuzey Kore rejimi komple imha olacaktır'

Düzenleyen:
'Savaş çıkarsa Kuzey Kore rejimi komple imha olacaktır'

DÜNYA Haberleri

Kuzey Kore’nin bu hafta kıtalar arası füze fırlatmasının ardından ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "Eğer savaş gelirse, bir hata yapmayın, Kuzey Kore rejimi komple imha olacaktır" diye konuştu.

ABD, Güvenlik Konseyi toplantısında Çin’den Kuzey Kore’ye petrol sevkıyatını kesmesini isterken, BM’den de Kuzey Kore’nin oy hakkının iptal edilmesini talep etti. Haley "Çin’in daha fazla şey yapmasına ihtiyacımız var. Yaptırımlarla Kuzey Kore’nin ticaretinin yüzde 90’ını, petrol ithalatının da yüzde 30’unu kestik. Ancak ham petrol hala duruyor. Petrolün büyük sağlayıcısı Çin" dedi.

Nikki Haley, Kuzey Kore’nin davranışının artık müsamaha edilecek noktayı geçtiğini, dünya genelinde 20 ülkenin Kuzey Kore ile diplomatik ilişkilerini ya kestiklerini ya da sınırlandırdığını söyledi. Haley, Kuzey Kore liderinin dün dünyayı savaşa daha da yaklaştıran bir seçim yaptığına vurgu yaparak, "Kuze Kore ile hiçbir zaman savaş yapmak istemedik ve hala da istemiyoruz. Eğer savaş gelirse bu dün şahit olduğumuz gibi süregelen saldırgan faaliyetler sebebiyle olacak. Eğer savaş gelirse, bir hata yapmayın, Kuzey Kore rejimi komple imha olacaktır" diye konuştu.

Kuzey Kore, Washington DC dahil ABD’deki herhangi bir noktayı vuracak bir füzesi olduğunu söyledi.

Trump attığı bir tweette, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Pyongyang’un kışkırtıcı faaliyetleri konusunda konuştuğunu ve Kuzey Kore’ye karşı ilave büyük yaptırımların uygulanacağını yazdı. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da, ABD’nin Kuzey Kore ile iş yapan finans kurumlarının hedef alınacağını söyledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...