Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tazmanya adası alev alev yanıyor

Tazmanya adası alev alev yanıyor

DÜNYA Haberleri

Bir tarafta dondurucu soğuklar diğer tarafta aşırı sıcaklardan orman yangınları Avustralya'da Tazmanya Adası'ndaki yangında çocuklar iskeleye çıkarak yangından kurtulmaya çalıştılar


Kuzey yarıkürede dondurucu soğuklar yaşanırken yazı yaşayan Avustralya günlerdir ülkenin güneyindeki Tazmanya adasında aşırı sıcaklardan çıkan orman yangınlarıyla pençeleşiyor.
Orman yangınında Dunalley şehrinde 90 ev yandı. Yangın hızla yayılırken insanlar da yangından kaçmanın yollarını arıyor. Bu sırada da dokunaklı bazı görüntüler ortaya çıktı. Tammy Holmes isimli ninenin, torunlarıyla iskeleden sulara atlayarak yangından kurtulmaya çalışması da bu görüntülerden. Holmes'in 11 yaşındaki torunu Matilda'nın da henüz 2 yaşındaki kardeşi Charlotte kucağındayken iskele üzerinde beklediği görüldü. Yangının ilerlemesiyle daha sonra bunlar hep birlikte suya atladılar. nbsp;

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

Rekor sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren biraz hafifledi. Sıcak yaz mevsimi sebebiyle bundan sonra da orman yangınları çıkabileceği uyarısı yapıldı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...