Kendi uydu fırlatma sistemimiz geliyor

- Güncelleme:
Kendi uydu fırlatma sistemimiz geliyor

Ekonomi Haberleri

Bakan Ergün, Türkiye'nin 5 yılda hem haberleşme uydusu hem de fırlatma sistemi yapacağını söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün Türkiye'nin 5 yıl içinde 6 takım uydusunu uzaya fırlatacağını belirterek, "Bu takım uyduları fırlatıldığında 24 saat Türkiye üzerinden görüntü alınacak ve bu kesintisiz olacak" dedi. Bazı gazetecilerle sohbetinde açıklamalarda bulunan Ergün, "Şu anda 6 tane takım uydusu üzerinde çalışıyoruz. Tamamlandığında bu uydular toplu fırlatılacak. Şu andaki Göktürk 2 uydusundan farklı olarak, bu uyduların 1-2 tanesi sürekli Türkiye üzerinde olacak. Göktürk 2 uydusu günde 4 defa Türkiye üzerinden geçiyor. Takım uyduları fırlatıldığında 24 saat Türkiye üzerinden görüntü alınacak ve bu kesintisiz olacak. Bunun çalışması 3-5 yıl sürer. En geç 5 yıl sonra bu takım uydusunu fırlatırız. Ayrıca Savunma Sanayi İcra toplantısında uydu fırlatma sistemi yapılması için karar alındı. TÜBİTAK ve ROKETSAN ortaklaşa bunun çalışmasını yapacak. 6 içinde kendi uydu fırlatma sistemimiz olacak" dedi.
"Göktürk'te en önemli şeyin Türkiye'nin artık uydu yapma kabiliyetine sahip olmasıdır" diyen Bakan Ergün, "Bu konudaki çalışmalarımız daha bebek seviyesinde. Elbette daha iyisini yapmak istiyoruz. Uzayda 50 ülkenin uydusu var. 25'i kendi uydusunu yapıyor. Biz bu 25 ülke içindeyiz. 25 ülkenin 11'i hem uydusunu yapıyor, hem de kendi fırlatma sistemine sahip. Bizim amacımız şimdi bu kategoride 12'inci ülke olmak" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...