İlahiyat Meslek Yüksek Okulları örgün olarak açılsın

A -
A +

YÖK Başkanlığı'na;

28 Şubat'ın izleri, hâlen üniversitelerin yerleştirme kontenjanlarında devam ediyor.
28 Şubat'la birlikte, öğrencilerin gidemediği örgün İlahiyat Yüksek Okulları, halen kontenjanlarda yer almamakta ve binlerce İmam Hatip Lisesi mezunu genç ya açık öğretimlere yönelmekte ya da örgün olarak gidebilecekleri farklı okulları tercih etmektedir.
Geçmiş yıllarda örgün olarak okuyamadıkları için tercih yapamayan binlerce İmam Hatip Lisesi mezunu ve yeni mezunlar, direkt geçiş hakkını kullanarak, İlahiyat Meslek Yüksek Okulları'na gitmek için müracaatlarını yapmış; açıklanan yerleştirme kontenjanlarında, sadece Erzurum ve Eskişehir İlahiyat Meslek Yüksek okulları uzaktan eğitim programlarını görünce adeta şok olmuşlardır.
Bu yönde bir çalışmanın acilen yapılmasını bekleyen İmam Hatip Mezunları, çaresizce beklemekteler. Ümitleri bitmek üzere olan bu gençler, yetkililerin bu problemi çözmelerini ve bu yıl itibarıyla örgün eğitimlerde kayıt yolunun açılmasını istiyorlar.
Bilindiği gibi, İlahiyat Meslek Yüksek Okulları, Diyanet personeli yetiştirmek ve görevli personelin eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla açılan örgün bir eğitim kurumuydu. Marmara (İstanbul), Uludağ (Bursa), KTÜ (Trabzon), Dokuz Eylül (İzmir), Erzincan ve YYU (Van) İlahiyat Meslek Yüksek Okulu olmak üzere bu okullardan 6 tane açılmıştır. Bu okullar örgün olmaları hasebiyle büyük bir eğitim açığını kapatıyordu. 1998'den sonra bu okullara öğrenci alımı durduruldu.
Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Dil Sınavlarında önceki yıllarda olduğu gibi, Arapçaya yer verilmemesi de zihinlerde soru işaretlerini oluşturuyor.
Erol Kara-İSTANBUL


Bizi bu rezaletten kurtarın
Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz Yeniay'ın dikkatine;
Ercan Seki'nin otoparklarla ilgili haberinden esinlenerek, mahalle sakinleri olarak çok rahatsız olduğumuz bir durumu dile getirmek istedim.
Efendim ben Küçükçekmece doğumluyum. Yani ilçemin geçmişini çok iyi biliyorum, üstelik belediyeciliği de. Buna rağmen aşağıda değineceğim konuyu bir türlü çözemedik.
Küçükçekmece, İstanbul'umuzun çok güzel ilçelerinden biridir ve aynı zamanda iki dönemdir çok iyi hizmet almaktadır. Ancak, belediye başkanına ulaşmak çok zor olduğu için maalesef durumu anlatamıyoruz. Başkan yardımcıları ile yaptığımız görüşmeler ise sudan bahanelerle uzatılıyor. Cumhuriyet Mh. Yıldız Cd. 64 numaralı binada oturuyorum. Bizim önümüzün bir kısmı Maliye'ye, bir kısmı şahsa ait. Önümüzdeki otoyolda olan otopark bir rezalet. İçki içenler, balkon ve terasta oturan insanlara sataşanlar...
Bir süre önce gece yarısı bitişik binamızdaki komşumuzun pencere camları yere indi, polis geldi ancak "yapacak bir şeyimiz yok" dedi. Bunun üzerine komşu bina sakinleri şikayetçi olduğu için, şikayet konusu Küçükçekmece Polis Karakolu'na götürüldü. Sonucu bilmiyorum, lakin olay her gece devam ediyor. Buradaki çözüm çok kolay. Mevcut maliye arazisini ve şahsa ait olan kısmını ayırırsanız, bizleri bu rezillikten kurtarmış olursunuz.
Sayın Başkan Aziz Yeniay ile yaptığım telefon konuşmasında, mutlaka bir formül bulacağını söylemişti, ama hâlâ bir şey yapılmadı. Belediyedeki iletişim sistemi çok güzel, "efendim bize iletin biz ilgili birimlere ileteceğiz" deseler de bundan da bir sonuç alamadık.
Zülfü Şınık (Avar Eren Apartman Sakinleri adına)


E-5'teki ağaçları kim soyuyor?
İstanbul/Bahçelievler'deki Adlî Tıp Kurumu'nun E-5 yoluna bakan cephesindeki ağaçlar herkesin gözü önünde kabukları soyulmak sureti ile ölüme terk edildi. Özel olarak korunan Adlî Tıp binasının önündeki bu vahşeti görenler, durumu fotoğraflı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa ve İstanbul Valiliği'ne bildirdiklerini, ancak, henüz bir çözüm bulunamadığını söylediler. Vatandaşlar, ''1.5 aydır bu ağaçlar böyle duruyor. Şu anda yemyeşil halde olan bu ağaçların hemen kurtarılmasını bekliyoruz'' diyor. Bahçelievler'deki bu sorumsuzluğun benzeri, E-5 güzergâhı başta olmak üzere, İstanbul'un çeşitli semtlerinde de görünüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ve İstanbul Valiliği'nin bu duruma bir çâre bulmalarını, ağaçların canlılığını korumak için harekete geçmelerini istiyoruz. 
Duyarlı bir vatandaş


Menengiç ağaçlarını koruyalım
Tarım ve çevre bakanlıkları'na;
Menengiç ağaçlarının, Antep fıstığına aşılanmaları son derece tehlikeli ve yanlıştır.
Menengiç, ekoloji, insan ve hayvan sağlığı açısından, her şeyiyle bir şifa kaynağı, elzem bir ağaçtır.
Antep fıstığı elzem değildir. Fakat menengiç olmazsa olmaz...
Bir vatandaş

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.