6222 sayılı kanun raflarda kalmamalı!..

A -
A +

“Sporun hak, hukuk, etik, dostluk, saygı, sevgi, barış, ‘saha içi rekabet’ kurallarının darmadağın edildiği” bir batağa düşürüldü, futbolumuz!..

 

Ve de “sorgulanması gereken” bir tablo ortaya çıktı: Kurallar ile beraber kurumlar da, onlarla beraber “saha içi sportif rekabet” de ağır yaralar alırken… Milyonları etkiyecek “taraftar düşmanlığı’ körüklenip, “Trabzon olaylarından bile ders alınmadığı, alınmayacağı” anlaşılmaya başlanmışken… Sorguluyorum; “Spor suçları için ‘özel olarak çıkarılan’ ama ‘nedense’ raflarda uykuya bırakılan” 6222 sayılı Kanun ne zaman uyandırılıp, uygulanacak?..

 

Bu kanun, “sportif rekabeti, tribün düşmanlığı haline dönüştürecek” her türlü tahrik yapılırken, “bugün de uygulanmazsa” ne zaman uygulanacak?..

 

Sporun Kamu görevlilerine hakaretler yağdırılıyor, hatta “valiler, emniyet müdürleri gibi ‘devlet görevlileri’ de” suçlanıyor; “kendi başarısızlıklarının üzerini örtmek için” “sportif rekabet” çöpe atılarak, hedefe “rakip kulüpler, futbolu yöneten kuruluşlar” konuyor; taraftalar tahrik ediliyor; daha ne yapılsın?..

 

Futbol Federasyonu’na yardımcı olmak, “beraberce ‘ileri adımlar atılması’ için destek vermek” üzere kurulan Kulüpler Birliği bile, geçen hafta ULUÇMARKET’te yazmıştım; “parça parça edilerek” adeta “Başarısız Başkanlar Konseyi” haline getirilmek isteniyor!..

 

Çoğunluk, “Federasyon Başkanı ile görüşmek üzere” bir heyet kurarken, “bu görüşmeden 3 gün önce ve gece, 3 kulüp başkanının yazdığı ve iki kulüp başkanının da onayının alındığı, ‘Federasyon Başkanı’nı tehdit eden’ ve ‘Heyet görüşmesini sıfırlayacak’ ağır bir bildiri yayınlama emrivakisi” yapılıyor!.. Dertlerinin, bir defa daha, “uzlaşma değil, uzlaşmama olduğu” ortaya çıkıyor…

 

Tabloya bakınız; “şampiyonluk için yarışan” iki kulübün biri ile yapılan karşılaşmada, “ucuz bedelli” biletler ile, “öteki kulübün taraftarlarına açılan tribünlerden, sahadaki ‘öteki kulübün rakibine’ bütün bir maç boyu hakaretler, küfürler yağdırılması” ortamının oluştuğu maçlar seyrediyoruz…

 

Göz göre göre, haftalardır, “şampiyonluk için yarışan iki takımdan birine ‘destek’, ötekine ‘köstek’ senaryosu” tribünlerde de sahneye konuyor!..

 

Bitmedi; kulüplerden birinin taraftarlarına verilen biletlerin fiyatlarının, “rakibinin taraftarlarına misli misli arttırılarak satılması” da normal hâle getiriliyor…

 

Senaryoda “köstek bölümüne konan” takımın futbolcularına ve teknik adamlarına bir mesajım olacak…
Kulüpler Birliği’ndeki bölünmede Kulübünüzün karşısında olan grubun takımları ile oynayacağınız maçlarda çok dikkatli olun!.. Sinirlenmeyin, “kart görmenize yol açacak” açmazlara düşmeyin…

 

Şampiyonluk yarışının son maçlarında, şampiyonluğunuzun önüne, “bir anlık öfke” engellerini koymayın; futbolunuzu lekelemeyin!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.