Bursa Bülbülü filmi gerçek mi? Bursa Bülbülü filminin hikayesi kurgu mu, gerçek hayatta var mı? 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bursa Bülbülü filmi gerçek mi? Bursa Bülbülü filminin hikayesi kurgu mu, gerçek hayatta var mı? 

Kültür - Sanat Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bursa Bülbülü filmi ekranlara gelmesinin ardından birçok izleyicinin dikkatini çekmeyi başardı ve izleyiciler tarafından Bursa Bülbülü filmi gerçek mi? Sorusu başta olmak üzere birçok soru merak edildi. Peki, Bursa Bülbülü filmi gerçek mi? Bursa Bülbülü filminin hikayesi kurgu mu, gerçek hayatta var mı? 

Bursa Bülbülü filmi gerçek mi? Sorusu, Bursa Bülbülü filminin izleyicileri tarafından filme dair en çok merak edilmekte olan sorular arasında bulunuyor. Ata Demirer, Cem Gelinoğlu ve Özge Özacar'ın başrollerinde yer aldığı film, Disney+ platformunda izleyiciler ile buluşmuştu. Diziyi izleyen kişiler ise senaryonun gerçeklek durumunu öğrenmek üzere araştırmalarını sürdürmekte. Peki, Bursa Bülbülü filmi gerçek mi? Bursa Bülbülü filminin hikayesi kurgu mu, gerçek hayatta var mı? 

BURSA BÜLBÜLÜ FİLMİ GERÇEK Mİ? 

Filmin başrolü ve yapımcısı Ata Demirer şunları söyledi: "İlk gençlik yıllarımda yaşadığım, kendi hayatımdaki bir macerayı, bir yolculuğu kurgulayıp anlatmak istedim. Aslında çok uzun yıllar önce düşündüğüm bir hikâyeydi. O zaman ismi de farklıydı. Sonra zaman olmadı. Başka filmler yaptık, hep birlikte eğlendik, yıllar geçti. Pandemide eve kapanmak çok korkunç bir şeymiş. O ilk üç ay evden çıkamadık ya, o dönem bana geldiler. Evdeki köpek bile gezdirilmekten sıkıldı, kilo kaybetmeye başladı. “Bu böyle olmayacak” dedim. İçime döndüm, çocukluğuma, o zamanlar hayatımızda salgın gibi şeyler yoktu. “Bu hikâyeyi yazacaksam şu an yazabilirim, bir daha da yazamam” dedim. O yüzden bana pandeminin böyle bir hediyesi oldu. O zaman yazmaya karar verdim ve yazdım. Çok şükür çektik de." Buna göre Bursa Bülbülü filmi gerçek hayattan esintileri olan kurgusal bir senaryodur. 

Ayrıca Ata Demirer daha sonrasında filme ilişkin yaptığı açıklamalarda "Şimdi 50 yaşımdayım, 15 yaşındaki Ata'nın hikâyesini anlatmak istedim." Dedi. Buna göre Ata Demirer’in 15 yaşındaki Ata Demirer’in başına gelen olaylardan Bursa Bülbülü filminin senaryosunun oluştuğunu görebilmekteyiz. 

 

 

Düzenleyen:  - Kültür - Sanat
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...