Irak'tan garip açıklama

A -
A +

Irak hükümeti dün ilginç bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'deki Kürt sorununun siyasi ve barışçıl yollarla çözümü konusundaki çabaları takdirle karşıladıklarını belirttikten sonra "Bununla birlikte, Irak'ın egemenliği, toplum güvenliğinin ve istikrarının sağlanması ve başka ülkelerin iç işlerine karışmama ilkeleri gereğince Irak hükümeti PKK'lıların Irak topraklarına girmesini kabul etmiyor" denildi. Sizce de bu açıklama komik ve gülünç değil mi? Dalga geçer gibi. Sanki PKK 30 yıldır Irak'ta yerleşik değilmiş gibi. PKK, bugün gelmiyor o topraklara. O topraklarda doğmasına, palazlanıp büyümesine ve yıllardır güven içerisinde orada varlığını sürdürmesine izin verdiniz. Hatta yardım ve yataklık yaptınız da bugün ne oldu, ne değişti? Zaten oradan gelmişlerdi, şimdi geri geldikleri yere dönüyorlar. Neden rahatsız oldunuz? PKK'nın silah bırakmayı düşünmesi mi oyunu bozdu? Eğer gerçekten eli silahlı teröristlerin topraklarınızda dolaşmasını istemiyorsanız, bunların varlığının güvenlik ve istikrarınızı tehdit ettiğini geç de olsa fark ettiyseniz boşaltın o zaman Kandil'i. Karayılan dahil örgüt elebaşlarını yakalayıp iade edin bize. Adreslerini ve kaldıkları yerleri avucunuzun içi gibi biliyorsunuz. Bu açıklamalar iyi komşuluk ilişkilerine yakışmayan, şık olmayan açıklamalar. Zaten Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani; "Sürecin iyi bir şekilde sonuçlanması için elimizden gelen bütün yardımı yapmaya hazırız" sözleriyle Irak merkezî hükümetine gerekli cevabı vermiş. PKK'nın silah bırakması, şiddeti terk edip legal yollara yönelmesi bizim olduğu kadar Irak ve İran'ın da çıkarınadır. PKK'lıları ülkende istemiyorsan 30 yıldır neredeydin? Yoksa sen terörden, şiddetten vazgeçen PKK'yı mı istemiyorsun?!.

Çözüm sürecine çok karşı olanlar bile kendi kendisi ile yüzleştiğinde "İçim kaldırmıyor ama, yeter ki terör bitsin... Artık kan akmasın ve kimse ölmesin" diyorlar. Bu süreçte işi en zor olan gruplar gençler ve şehit aileleri, gaziler ve çocuğunu bir şekilde kaybeden anne ve babalar. Bu acıyı yaşayanlar bu süreci destekliyor. Ancak şehit aileleri, bazı siyasi partiler ve örgütler tarafından rahatsız ediliyor ve baskı altına alınmak isteniyor. Yazık edersiniz; onları kimse incitmemeli. Onlar bu ülkenin sigortaları.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.