Esad kana doymuyor

A -
A +

Muhtemelen diktatör Esad'ın kuklalarının, maşalarının pimini çektiği bombalar yüzünden Reyhanlı'da 46 kardeşimizi kaybettik. 55 kardeşimiz de yaralı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Masum sivilleri hedef alan bu vahşet insanlığa karşı bir saldırıdır. Tüm medeni dünya bu saldırıya ortak tepki vermeli, BM derhal harekete geçmelidir.

Baas rejimi bu saldırıyla Türkiye'ye mesaj vermektedir. Başlangıçta bu olayın olağan şüphelileri olarak Baas rejimini, Türkiye'nin Suriye'ye müdahale etmesini isteyen güçleri ve içerideki Ergenekoncuları ya da çözüm sürecine direnen PKK'lılar olarak değerlendiriyordum. Ancak yapılan resmi açıklamalara bakılırsa olayı planlayıp gerçekleştirenler Suriye istihbaratı El Muhaberat'ın Türkiye içindeki piyonları. Acilciler örgütü Marksist sol bir örgüt. El muhaberat bu örgütle işbirliği içinde. ABD Büyükelçiliğine saldırı, Cilvegözü sınır kapısındaki olayda El muhaberatın bu örgütü kullandığı netleşti. Gözaltına alınan 9 kişinin verdiği ifadelere bakılırsa Reyhanlı vahşetini de Esad'ın gizli servisi El Muhaberat gerçekleştirmiş durumda. Saldırının arkasında Suriye var. Baas rejimi Türkiye'yi Suriye'deki bataklığa çekmek ve Suriye'deki iç çatışmaları Türkiye'ye taşımak için önce uçağımızı düşürdü, sonra havan ve top atışları ile sınır bölgesindeki yerleşim yerlerimizi taciz etti, arkasından Cilvegözü sınır kapısındaki saldırıyı gerçekleştirdi. Şimdi de en kanlı oyununu Reyhanlı'da oynadı. Esad ve akıl hocaları Türkiye'nin sabrını ve soğukkanlılığını test ediyor. Provokasyonlarla Türkiye'yi kirli bir senaryonun içine çekmeye çalışıyorlar. Saldırının ardından yöre halkının muhaliflerin barındığı kamplara yönlendirilmesi de aynı ekibin-aynı zihniyetin işi. Eylemi yapanlarla sığınmacıları halka hedef gösterenler aynı odaklar. Çözüm sürecinde PKK'nın yerine DHKP-C ve uzantısı Acilciler örgütü ve El Muhaberat konmak isteniyor.
Başbakan Erdoğan'ın bir Amerikan televizyon kanalına Suriye rejimi ile ilgili verdiği mülakata cevap vermek istemiş olabilirler. Sayın Başbakanın ABD gezisinin ilk gündem maddesi Suriye konusu. Başbakan Erdoğan 100 bin Suriyelinin ölümüne, 4.5 milyon Suriyelinin mülteci durumuna düşmesine sebep olan Esad ve Baas'ın gitmesi için muhatabı Obama'dan destek isteyecek. Baas rejimi bu saldırıyla Erdoğan'a mesaj veriyor olabilir. Diğer yandan Suriye konferansı öncesinde Esad'lı ve Baas'lı bir çözüme direnen Türkiye'yi ikaz etmek amacıyla bu saldırıyı yaptırmış olabilirler. Eylemi planlayanların diğer bir amacı da Türkiye'yi kaçınması gereken bir savaşın içine itmek olabilir. Türkiye'nin Şam Yönetimine cevap vererek Suriye'deki kaosa ortak olmasını istiyor olabilirler. Krizi bölgeye yaymayı becerirse Esad zaman kazanabilir. Mezhepsel duyguları istismar ederek Baas'la işbirliği yapan birçok örgüt ve karanlık yapı var ülkemizde.
Türkiye ivedi şekilde sınır güvenliğini ve önleyici istihbarat tedbirlerini gözden geçirmelidir. Bu tür eylem ve provakasyonları boşa çıkaracak tedbirleri almalıyız. Bu saldırıya cevap verirken aklıselim ve sağduyu ile hareket etmeliyiz. Muhalif komutanlardan Abdülkadir Salih'in; "Suriye'deki savaşın tokmağını İran ve Hizbullah tutuyor" sözü analiz edilmeli.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.