Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şevval Sam'dan başörtülüleri kızdıracak benzetme

Şevval Sam'dan başörtülüleri kızdıracak benzetme

GÜNDEM Haberleri

Şevval Sam'dan Toplum gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen söyleşide çok tartışılacak sözler. Şevval Sam, KCK operasyonları ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması için "asimilasyon yapılıyor" şeklinde yorum yaparken, başörtüsü ile ilgili gelen soruya da "O benim için tekstil ürünü, gün gelecek insanlar yaşayışlarıyla buna ihtiyaç duymayacak, ideolojik kesimler tarafından ortaya konan bir şekil" cevabını verdi.

Ünlü sanatçı Şevval Sam, Van'da Toplum gönüllüleri Vakfı tarafından öğrenciler için düzenlenen söyleşide ilginç açıklamalarda bulundu. nbsp;Soru-cevap şeklinde gerçekleşen söyleşide; öğrencilerin özellikle gündemde sıkça yer alan KCK operasyonları ve siyasilerle ilgili sorularını yanıtlayan Şevval Sam, üslup konusunda eleştirdiği siyasileri mizah anlayışından yoksun olarak nitelendirdi. nbsp;

Tartışılacak sözler

Sanatçı, KCK operasyonları ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın tutuklanması için "asimilasyon yapılıyor" şeklinde yorum yaparken, başörtüsü ile ilgili gelen soruya da "O benim için tekstil ürünü, gün gelecek insanlar yaşayışlarıyla buna ihtiyaç duymayacak, ideolojik kesimler tarafından ortaya konan bir şekil. nbsp;Öyle bir gün gelecek ki, bir gün insanların başörtüsü takmadığı yani bunun şeklen gerekli olduğu ve insanlık düzeyinin değişmesiyle buna ihtiyaç kalmayacağını düşünüyorum. Örtünmeye karşı değilim, tek din vs bunlar bana uzak şeyler, benim inancım tasarımcıya dair. Bütün bunlar sonradan üretildi, o benim için tekstil malzemesi, dünyaya geldiğinde insan çıplaktı, bütün bunlar sonradan ortaya çıktı. Bazı çevreler tarafından başörtüsü ideolojik amaçlar için kullanılınca kadınlar kendi aralarında bölündüler. 20 sene önce bu gündeme getirilmeseydi, bugün bir problem olarak karşımıza çıkmazdı" cevabını verdi. nbsp;

"Deniz'ler asılmasaydı, Türkiye farklı bir noktada olurdu" nbsp;

Kapitalist düzenin Rusya'ya erişmek için İslam dünyasını güçlendirmek niyetini geçmişten bugüne uygulamaya çalıştığını okuduğunu anlatan Şevval Sam, "Birden fazla İslami partinin olmasını istemiyorlar ve tek bir partiye her dönem belli bir destek veriyorlar. Bu düzene kafa tutacak insanları zamanında astılar. Deniz'ler yaşasaydı, bugün belki bu tablolar yaşanmayacaktı. Ama memleket daha 48'lerde satılmaya başlandı, bu proje İnönü dönemine dayanıyor, Amerikan generalleri komünizm için mücadele ederek İslam'ı buna karşı olacak şekilde yükseltmek ve güçlendirmek istiyorlar" iddiasında bulundu. (Kaynak: Merkürhaber)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...