CHP'den açılım iftarı

CHP'den açılım iftarı

Politika Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul'da düzenlediği iftar yemeğinde, din adamları ve köşe yazarlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, verdiği iftarın, sıradan bir iftar olmadığını belirterek, "Bu samimi diyaloğu artıracağız. Mütedeyyin kesim ile mesafeyi kaldıracağız. Biz de inanıyoruz, niye bu mesafe var. Hatalarımızı biliyoruz, telafi edeceğiz" dedi.

Eski Beyoğlu Mütfüsü olan CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in Florya Kaşıbeyaz Restoran'da organize ettiği ve basına kapalı gerçekleştirilen iftara; eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Süleyman Ateş, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran, eski İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, eski Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ile Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Fehmi Koru, Ahmet Hakan, Ahmet Turan Alkan, Hüseyin Gülerce, Ali Bulaç, Yıldıray Oğur ve Hilal Kaplan başta olmak üzere birçok gazetenin köşe yazarı katıldı.

İFTARDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

MÜTEDEYYİN KESİMLE MESAFEYİ KALDIRACAĞIZ
İftar yemeğinde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de yer aldı. Kılıçdaroğlu, verdiği iftarın, sıradan bir iftar olmadığını belirterek, "Bu samimi diyaloğu artıracağız. Mütedeyyin kesim ile mesafeyi kaldıracağız. Biz de inanıyoruz, niye bu mesafe var. Hatalarımızı biliyoruz, telafi edeceğiz" dedi.

ERMENİ DEĞİLİZ, MÜSLÜMANIZ
163. maddenin geri getirilmesiyle ilgili bir düşüncelerinin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, birilerinin ablasını arayıp, "Siz Ermeni misiniz" diye sorduklarını; ablasının da "Hayır biz Müslümanız" diye cevap verdiğini anlattı. Anayasa konusunu da dile getiren Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişikliği çalışmasına taraflar samimi başlamadı" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...