İbn-i Sina’nın reçetesi... Diz ağrılarını bir gecede geçiriyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İbn-i Sina’nın reçetesi... Diz ağrılarını bir gecede geçiriyor

SAĞLIK Haberleri

Hekimlerin hekimi olarak bilinen İbn-i Sina’nın diz ağrılarını geçirmek için kuyruk yağı kullandığı söyleniyor. Kuyruk yağı eritilip dize sürülüyor, ağrıyan bölge bandajla sarılıyor ve bir gecede ağrılardan eser kalmıyor.

İbn-i Sina’nın, diz ağrılarından kurtulmak için kuyruk yağını dizlere sarmayı tavsiye ettiğini biliyor muydunuz? Dize kuyruk yağı nasıl sarılır, ne işe yarar? Son derece faydalı bilgiler Doktorum TV’nin Youtube kanalında paylaşıldı. 

Sağlıklı yağlar vücut fonksiyonlarının düzgün çalışması için hayati öneme sahip. Bu noktada kuyruk yağı ‘zararlı’ olarak akıllarda yer ediyor. Hayvanlar arasında koku ve tat olarak en ağır olanı kuyruk yağıdır diyebiliriz. Bu nedenle tüketim oranı azdır. 

-Yapılan araştırmalarda hayvanlar arasında en sağlıklısı olduğu belirtilen kuyruk yağının içerisinde Omega yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir barındırdığı söyleniyor. Bu yağ, özellikle Anadolu’da yemeklere tat vermesi için kullanılıyor. Özellikle diz ağrısı, eklem sıvısı ve kıkırdak erimesi rahatsızlığı yaşayanlar için kuyruk yağı tavsiyesi tıp alimi İbn-i Sina tarafından reçete edilmiştir.

AĞRIYAN DİZE SÜRÜP BİR GECE BEKLETİN

-Kuyruk yağının tüketilmesi kas ve kemik gelişimine katkı sağlar. Yiyecek olarak tüketmenin yanı sıra kuyruk yağının harici kullanılması da etkili. Kuyruk yağının ağrıyan dize eritilip sürüldükten sonra bandajla sarılıp bir süre bekletilmesi, bölgede oluşan kasılmaları ve kas ağrılarını ortadan kaldırır. Sadece bununla da sınırlı değil. Kuyruk yağı, kas ve kemik gelişimini destekler. 

İbn-i Sina’nın reçetesi... Diz ağrılarını bir gecede geçiriyor

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR

-Yapılan araştırmalarda kuyruk yağını tüketen kişilerin kas ve kemik yapısının daha güçlü olduğu ortaya çıkmıştır. Kas ve kemik yapısını koruyan, kemik yapısını güçlendiren kuyruk yağı, yemeklerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir. 

-Kas yırtılması tedavisinde, kemik erimesine önlem amacıyla kuyruk yağı tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilir. 

-Kuyruk yağı aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kuyruk yağında bulunan omega yağ asitleri vücudu zırh gibi korur, hastalıkları önler. Vücudu enfeksiyonlara karşı koruma altına alan kuyruk yağını etli yemeklerle beraber tüketebilirsiniz.

KOLAJEN ÜRETİYOR

-Kuyruk yağı, kolajen üretimi sağlar. Bu faydalı yağı tüketen kişilerde cilt hasarının daha az görüldüğü tespit edilmiştir. Hücre oluşumunu destekleyen kuyruk yağı, vücut sağlığını korur. 

KUYRUK YAĞINI DİZE SARMAK NE İŞE YARAR?

Asırlar önce İbn-i Sina’nın uyguladığı kuyruk yağı yöntemi, eritilip ağrıyan dize sürüldükten sonra bandaj ile sarılıyor. Bir süre bekletildikten sonra bölgedeki kasılmaları ve kas ağrılarını ortadan kaldırıyor. Kuyruk yağının haricen tüketilmesi ise kas ve kemik gelişimine yüzde yüz katkı sağlıyor. 

KUYRUK YAĞI KREMİ NASIL YAPILIR?

Kuyruk yağı yapmak için yağdan küçük parçalar halinde kesin. Kesilen yağları küçük bir tencereye alın, ocağın üzerine koyun. Tahta kaşıkla bastırarak erimesini sağlayın. Köpürüp eriyince ocağın altını kapatabilirsiniz. Yağ kısmını süzerek bir kaba alın, sadece yağ kısmını kullanın. Süzülen sıcak yağa bir iki çay kaşığı vazelin ekleyin, güzelce karıştırın. Yağ sıcak olduğu için vazelin kolay bir şekilde eriyecektir. Bu karışımı diz ağrılarınız için dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

DERLEME: TURKİYEGAZETESİ.COM.TR

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...