Zirve yolunda dev derbi! Galatasaray ve Beşiktaş kozlarını paylaşacak

- Güncelleme:
Zirve yolunda dev derbi! Galatasaray ve Beşiktaş kozlarını paylaşacak

Spor Haberleri

Seyrantepe’de kaybeden çok şey kaybedecek, daha ilk yarı bitmeden yarışın uzağında kalacak. Beraberlik en çok da lider Fenerbahçe’ye yarayacak.

YALIMCAN SARPYEL VE MURAD TAMER'İN HABERİ

Takımlarımızın Avrupa macerasının ardından gözler lige çevrildi. Süper Lig’in 13. haftası süper bir derbiye sahne olacak. Zirve takibindeki Galatasaray ile Beşiktaş, Seyrantepe’de kozlarını paylaşacak. Bu maçı kaybeden taraf daha ilk yarı bitmeden zirvenin hayli uzağında kalacak, yarışta büyük yara alacak. Beraberlik de en çok lider Fenerbahçe’ye yarayacak. Sarı lacivertli takımın 26 puanla zirvede yer aldığı ligde Beşiktaş’ın maç fazlasıyla 22, Galatasaray’ın ise 21 puanı bulunuyor.

TEK EKSİK GHEZZAL

Nef Stadı’nda 20.00’de başlayacak derbiyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler’in yardımcıları Mustafa Emre Eyisoy ile İbrahim Çağlar Uyarcan olacak. Galatasaray’da derbi öncesinde sakat ya da cezalı futbolcu bulunmuyor. Alanyaspor maçında kırmızı kart görüp iki maç ceza alan Abdülkerim Bardakçı’nın cezası Tahkim tarafından 1 maça düşürüldüğü için tecrübeli oyuncu da derbide yer alabilecek. Beşiktaş’ta ise sakat Rachid Ghezzal forma giyemeyecek. 

Zirve yolunda dev derbi! Galatasaray ve Beşiktaş kozlarını paylaşacak

ZAFERİN ŞİFRESİ AMANSIZ PRES

Son haftalardaki karabulutları Karagümrük galibiyetiyle dağıtan Galatasaray, evindeki maçta Beşiktaş’ı yenerek zirve takibini sürdürmek istiyor. Derbide her iki tarafın da kazanmak üzerine plan kurduğunu söyleyen teknik direktör Okan Buruk, seyirci avantajıyla daha baskılı oynayan taraf olacaklarını ifade etti. Hafta boyunca yaptığı oyuncularına rakip analizlerini anlatan Buruk “Kazanmak için çok koşmalıyız” dedi. 

OYUN KURDURMAYIN

Topa hâkim olan tarafın maça da hâkim olacağını belirten Buruk “Baskılı oyunla rakibin direncini kıracağız. Oyun kurmalarını engelleyip onları hataya zorlayacağız” dedi. Orta sahada Gedson ve Josef’e tam saha pres uygulatacak olan Buruk, bu sayede Beşiktaş’ın ataklarını başlamadan kesmeyi hedefliyor. Oyuncularına bol şut emri veren genç çalıştırıcı, maçın gidişatına göre çift forvete dönmeyi düşünüyor. 

BİRLİK OLUN HAK YEDİRMEYİN

Beşiktaş için de en az Galatasaray kadar stresli hazırlandığı derbi öncesi Şenol Güneş tecrübesini konuşturmaya çalışacak. Başarılı teknik adam bu tür maçları defalarca yaşamış biri olarak sadece taktiksel değil, psikolojik olarak da oyuncularını hazır tutmanın planlarını yaptı. Futbolcularının her ana konsantre olmasını isteyen Şenol Hoca, maçta psikolojik üstünlüğü de hiçbir şekilde rakibe bırakılmamasını tembihledi. 

Zirve yolunda dev derbi! Galatasaray ve Beşiktaş kozlarını paylaşacak

HIRSLI AMA SAKİN

“Rakibin hakemi etkilemesine izin vermemeliyiz” diyen Güneş, haksızlık yaşanması durumunda oyuncularından sessiz kalmamasını istedi. Saha içinde her an birlik beraberlik içinde olunması gerektiğinin altını çizen tecrübeli hoca, maçın parolasını da ‘Etkiye tepki’ olarak belirledi. Güneş oyuncularının hırslı olmasını isterken, tansiyonun yüksek olduğu anlarda şiddetten uzak kalınması konusunda dikkati çekti. 

TÜZÜK İÇİN KONGRE GÜNÜ

G.Saray tüzük tadili için bugün Genel Kurula gidiyor. İdari ibrasızlığın kaldırılması oylanacak. Başkan Dursun Özbek ayrıca ek bir madde ekleterek, Mustafa Cengiz yönetiminde yer alan üyelerin idari ibrasızlık yüzünden yeni yönetime girmelerini engellen maddenin iptalini de isteyecek.

PATRON ÇILDIRDI!

Tunç Holding, G.Saray Petrol Ofisi Kadın Futbol takımının forma sırt sponsoru oldu. Dinçer Azaphan, yarın 12.00’de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde oynanacak kadın futbol takımı maçına gelecek herkese forma vereceğini açıkladı.

6-0 ÖNDE

Beşiktaş’ın başına geçen Şenol Güneş, Okan Buruk’a rakip olarak çıktığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Tecrübeli çalıştırıcı yedi maçta Buruk’a karşı 6 galibiyet elde ederken, bir karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...