iPhone hoparlöründen suyu çıkarmak için 3 farklı yol

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone hoparlöründen suyu çıkarmak için 3 farklı yol

TEKNOLOJİ Haberleri

Akıllı telefonlar insanların günlük yaşamının bir parçası haline geldi ama insanların telefonlarla iç içe olması, sıcak yaz günlerinde suyla da yakından temas etmesiyle cihazların suya düşme tehlikesini artıyor. Yine de bu durumun ortaya çıkaracağı tehlikeleri en aza indirmek için birkaç yol bulunuyor.

İnsanlar, sıcak yaz günlerinde banyo, havuz ve denizle iç içe oluyor. Fakat suyla olan yakın temas akıllı telefonlar açısından tehlikeli durumları da ortaya çıkarıyor. iPhone'lar için bu tehlikeyi en aza indirmenin birkaç yolu mevcut. 

IPHONE'UN SUYA DÜŞMESİ HALİNDE YAPILMASI GEREKENLER

iPhone'un suya düşmesi halinde yapılması gereken ilk adım ona bağlı olan akıllı saat, kulaklık ya da şarj aleti gibi aksesuarlar ile bağlantısını kesmek. iPhone'un aksesuarlarla bağlantısının kesilmesi diğer ürünlere gelecek zararın da önüne geçecek.

Yapılacak ikinci uygulama ise eğer varsa telefon kılıfını çıkarmak olacak. Çünkü kılıf ve iPhone arasında kalacak su, teması daha fazla artıracak. Tüm aksesuarlardan ayırdıktan sonra yapılacak iş ise iPhone'u yumuşak bir bezle kurutmak önem taşıyor. Bunları yaptıktan sonra ise suyla temas eden iPhone'un hoparlöründen suyu dışarı atmak gerekiyor.

iPhone hoparlöründen suyu dışarı atmak için ilk olarak Sonic uygulaması tercih edilebilir. App Store üzerinden indirilebilen Sonic uygulamasını açtıktan sonra su damlası simgesine basılı tutun ve ekranda herhangi bir yere kaydırmak gerekiyor. İçine giren tüm su çıkana kadar aynı işlem tekrarlanabilir.

iPhone ve su temasının vereceği zararı en aza indirmek için atılacak diğer adım ise "Su Çıkarma" kestirmesini kullanmak. Su Çıkarma kestirmesini indiren iPhone kullanıcısı, telefonun suya düşmesi ya da temas etmesi halinde "Hey Siri, Su Çıkar" diyerek sorunu çözebilir.

Uygulama indirmek istemeyen ya da herhabgi bir kestirme kullanmak istemeyen iPhone kullanıcıları için de bir yol bulunuyor. FixMySpeakers ya da OnlineTone Generator web sitelerine giren iPhone kullanıcıları, su damlası ya da Play simgelerine dokunarak hoparlör üzerinden suyu cihazın dışına atabailir.

(Kaynak: Haber Merkezi) 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...