MEB'in yeni müfredatına 67 binden fazla görüş iletildi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
MEB'in yeni müfredatına 67 binden fazla görüş iletildi

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eğitimde gözler bir kez daha Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyurulacak yeni müfredata çevrildi. Yeni müfredat için görüş ve öneri süreci tamamlandı. Kamuoyunun görüşüne sunulan taslağa 67 binden fazla görüş iletildi. Bakan Yusuf Tekin'den ilk açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında kamuoyunun görüşüne sunduğu "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına 67 bin 284 görüş ve öneri yapıldı.

YENİ MÜFREDATTA GÖRÜŞ VE ÖNERİ SÜRECİ BİTTİ

MEB'in tüm öğretim kademelerindeki derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, 26 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkarıldı. 26 Nisan tarihinde kamuoyunun görüşüne açılan ve askı süresi 1 hafta olarak belirlenen yeni müfredat taslağı, görüş ve önerilerin gelmeye devam etmesi nedeniyle sistem 10 Mayıs'a kadar açık tutuldu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in tüm eğitim paydaşlarını katkı sunmaya davet ettiği müfredat taslağına askı süresince 67 bin 284 görüş iletildi, taslak 1 milyon 662 bin 780 kez indirildi.

BAKAN TEKİN'DEN KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görüş ve öneriyle katkı sunan vatandaşlara teşekkür etti. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Tekin, "Görüş ve öneri alınma sürecini tamamladı. Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirilecek. Görüş ve önerileriyle sürece destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Gözler MEB'in yeni müfredat için vereceği kararda! 45 binden fazla öneri geldi - 1. Resim
Müfredata vatandaşlar, "https://gorusoneri.meb.gov.tr/" adresinden ulaşılabiliyor.

Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş ve öneriler MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca değerlendirilecek.

Bu süreçlerin tamamlanmasının ardından son şekline ulaşacak yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda uygulanmaya başlanacak.

 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...