4B'liler ve Meclis Başkanlığı

A -
A +
AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Meclis Başkanlığına aday olmak istemiş ancak Başbakan'dan son anda gelen telefon üzerine bu niyetinden vazgeçmişti. Burhan Hoca bu durum için 'Kırgınım ama küskün değilim' açıklaması yapmıştı. Öğrendiğimiz kadarıyla Meclis Başkanlığı, Burhan Hoca ile Çalışma Bakanı Faruk Çelik arasında da ilginç bir sohbetin konusu olmuş. TBMM Genel Kurulunda kamuda 4B statüsünde çalışan personelin kadroya alınmasına ilişkin yasa görüşülürken, Kuzu, Faruk Bey'in yanına gelmiş "4B'lilerle ilgili sorunu gideriyorsunuz. Bana göre zaten 4B'de (Burhan B'sini kastederek) bir sıkıntı yoktu. Sorun 4C'lilerde (Cemil Çiçek'in C'sini kastederek). Belki bu sorun da çözülür ama C'den sonra da Ç geliyor (Çiçek'in Ç'sini kastederek). Asıl bunu nasıl çözeceksin?" diye sormuş. Bakan Bey, ne cevap vermiş bilmiyoruz ama anlaşılan o ki Burhan Hoca'nın kırgınlığı bir süre daha geçmeyecek...


Gezi Parkı
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, geçen hafta Meclis Genel Kurulunda muhalefet temsilcilerinin hükümete yönelik eleştirilerine Gezi Parkı eylemleri üzerinden cevap verdi. Can, AK Parti'nin 2002'de iktidara gelmesinden itibaren Türkiye'de ellerinde imtiyazları olanların bu imtiyazlarını kaybetmeye başladığını ve imtiyazın millete geçtiğini hatırlattı. Ramazan Bey, bir zamanlar orduyu göreve çağıranların, 367 garabetini ortaya çıkaranların ve Cumhuriyet mitinglerini tertipleyenlerin bu girişimlerden sonuç alamayınca umutlarını Gezi Parkı'na bağladıklarını anlattı. Ardından da muhalefete, "Gördüğünüz gibi bu da olmadı. Güvendiğiniz dağlara kar yağdı. Gezi Parkı'ndan size ekmek çıkmaz. Boşuna uğraşmayın" diye seslendi.

"Türkiye Büyükşehir"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, bakanlığa geldiğinden bu yana kentsel dönüşüm, imar  ve toplu konut konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Bayraktar'ın bu çabası zaman zaman belediye başkanları ile çekişmesine neden oluyor. Çünkü özellikle kentsel dönüşüm ve imar konusunda belediye başkanları bizzat söz sahibi olmak istiyor ancak Erdoğan Bey 'tez canlılığı' ile pek de buna fırsat tanımıyor. Bayraktar, bu durumu bizimle sohbet ederken, "Belediyelerle çarpışıp duruyoruz. Hatta bana 'Türkiye büyükşehir belediye başkanı oldu' diyorlar. Halbuki benim hedefim imar kirliliğini önlemek" diye anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.