Muzip vekil...

A -
A +
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, çalışkan bir milletvekili olarak bilinir. Ama Veli Bey'in başka bir özelliğini daha öğrendik. Esprili bir insan da olan Veli Bey, milletvekili arkadaşlarının cep telefonlarını ortada bulduğu anda kiminin eşine, kiminin rehberinde olan isimlerden bazılarına ilginç mesajlar gönderip sonra da bir kenara çekilip bekliyormuş. Telefonu eline alanlar Veli Bey'in gönderdiği mesajlardan haberi olmadığından gönderilen mesajlara gelen cevap mesajlarıyla da şaşkınlık yaşıyorlarmış. CHP'li milletvekilleri telefonlarını koruyabilmek için çözümü cep telefonlarına şifre koymakta bulmuşlar.

Altay'ın itirafı!
TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e cumhurbaşkanına yönelik sözleri nedeniyle ceza verildi. Genç'e ceza verilmesi talebine karşı çıkan CHP'nin yeni Grup Başkanvekili Engin Altay Genç'i savundu. Ancak, yaptığı savunma ile bir taraftan da Genç'in daha önce de hakaret içeren sözler söylediğini ve onlara ceza verilmediğini de itiraf eder nitelikteydi. Engin Bey, oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'a "Sayın Genç'in müteakip defalar Parlamentoda, Genel Kurul'da şahsınıza yönelik -ben şahidim- İçtüzük 161'e (geçici çıkarma cezası) uyan 10 tane eylemi vardı, vermediniz, önermediniz. Ama nedense, bu, 161'i gerektiren, Sayın Genç'in şahsınıza yönelik, size yönelik hakareti, vesaire eleştirileri için vermediğiniz cezayı Sayın Cumhurbaşkanını da kullanarak verdiniz" diyerek eleştirdi.

CHP iktidar olursa
TBMM'de 10 gün süren "Torba Yasa" görüşmeleri, sık sık iktidar ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışmalara da sahne oldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel yine tartışmaların yoğun olduğu bir sırada Genel Kurul'da Torba Yasa'daki düzenlemeleri eleştirmek için söz aldı, sonra da konuyu başbakanın üslubuna getirdi. Ülkeyi yönetenlerin daha kucaklayıcı bir tavır taşıması gerektiğini söyleyen Özel'in "Kemal Kılıçdaroğlu başbakan olduğunda" diye başlayan cümlesi salondaki havayı bir anda değiştirdi. İktidar milletvekilleri bu sözlere gülmeye başlayınca Özel, "Siz gülün, ama Kılıçdaroğlu başbakan olduğunda iktidar partisinde bugün yaşanan bu gülme ve sevinç nidaları toplumun geneline yayılacak" dedi. AK Partili Recep Özel'in ise "Sen bizi güldürdün, Allah da seni güldürsün" diye seslendiği görüldü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.