Seçime hile karışmasın!

A -
A +

Geçen hafta Meclis'te partilerin grup ve meclis yönetimi seçimleri vardı. En çok aday bolluğu ise CHP'de yaşandı. CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, yönetime aday olan 20'ye yakın milletvekiline bir yemek verdi. Yemeğe Meclis Başkanvekilliğine aday olan Kamer Genç de katıldı. Öğrendiğimize göre adayların birbiriyle kaynaştığı son derece sıcak geçen yemekte espriler de doğal olarak seçim üstüne olmuş. Yemekte laf lafı açmış, Aydın Bey, geçmişte farklı partilerde siyaset yaptıkları Kamer Bey'e "Siz bana bir sözüm nedeniyle dava açmıştınız. Ben de size faiziyle birlikte 9 bin lira tazminat ödemiştim" demiş. Bunun üzerine Kamer Bey, "Ya ben onu tamamen unutmuşum, doğru haklısınız" dedikten sonra, ertesi günü yapılacak seçimlerde oy kullanacak olan Aydın Bey'e "Ama bu parayı isterseniz hemen size geri verebilirim" diye takılmış. Kamer Bey'in bu sözlerini duyan diğer Meclis Başkanvekilli adayı Mehmet Kesimoğlu hemen devreye girip "Şu anda o parayı veremezsiniz. O zaman seçimlere para girmiş, hile karışmış olur" deyip espriyi patlatmış.


Bilim adamları ile futbolcular
AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, üniversite hocalarının hastanelerde tam gün çalışmasını esneten tasarının görüşmelerinde bilim adamları ile futbolcular arasında ilginç bir benzetme yaptı. Galatasaray'ın bu sezon şampiyon olduğunu hatırlatan Domaç, "Ben Fenerbahçeliyim ama kaleci Muslera, Drogba, Selçuk, Fatih Terim olmasa, Burak gol kralı olmasa, şampiyon Galatasaray'dan bu kadar kolay bahsedemeyiz. Ben üniversitelere de böyle bakıyorum. Üniversitelerde yetişen bilim adamları var. Bilim adamlarını o üniversitelerden çıkarırsak, onlar küme düşebilir" diyerek üniversite hocalarının üniversite bünyeleri içinde kalması gerektiğini savundu.

Sopayla mı kovalasın!
TBMM'nin MHP'li Başkanvekili Meral Akşener'in Genel Kurulu yönetme şekli geçen hafta yine gündem maddesi oldu. Üst üste söz isteyen milletvekillerine dayanamayıp 'İmdat diye bağıracağım' diye itiraz eden Akşener, kürsüde konuşma yapan milletvekillerini dinlemeyenlere de sesini yükseltti. MHP'li Münir Kutluata salondaki uğultular nedeniyle bir türlü kürsüde derdini anlatamayınca, devreye MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural girdi. Vural oturumu yöneten Akşener'e "Böyle bir görüşme adabı olabilir mi? Hatibe saygısızlık yapılıyor" diyerek uyarıda bulundu. O ana kadar milletvekillerini kendi aralarında konuşmamaları konusunda birkaç kez uyarmasına rağmen sonuç alamayan Akşener, Vural'ın bu itirazına "Artık ne yapayım elime sopa alıp aşağı inecek halim yok" karşılığını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.