Bir göz ağlarken öbür göz gülmez

A -
A +
Ağlamak, kalp ve damar hastalıklarına, mide, kemik ve kas rahatsızlıklarına iyi geliyormuş. Bununla da sınırlı değilmiş ağlamanın yararları; stresten kurtuluyormuşsunuz, yakın çevrenizle ilişkilerinizi güçlendiriyormuşsunuz, göz enfeksiyonuna yakalanma riskinden kurtuluyormuşsunuz... Yani ağlayan insan, "huzurlu ve sağlıklı" insanmış. Bilim adamlarının yıllara dayanan araştırmalarının sonuçları bu yönde. Duygulandığı zaman gözyaşlarını tutamayan Erdoğan, bu yüzden  mi ağlıyor ne dersiniz?!. Bugünlerde Suriye'ye operasyon için henüz karar veremeyen Obama da geçenlerde Beyaz Saray'a yıllarını veren zenci bir uşağın hayat hikâyesini anlatan "The Buttler" filmini seyrederken hüngür hüngür ağlamış.
Demek ki ağlamak güzel bir şey... Darısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de başına!..


Oldu/bitti maşallah
Velilerimiz SBS'den çok şikâyetçiydi; Üç yıl boyunca stres altında yaşayan çocuklarımızın sağlığından endişe ediyoruz diye. Bu yıl sonuncusu yapılan sınav kaldırıldı. Artık MEB her yıl "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş " adı altında her yarı dönemde 6 temel dersten sınav yapacak. Öğrenciler üç yıl boyunca toplam 36 sınavda ter dökecek.
Peki sınav sisteminde köklü değişiklik yapmak neyi çözdü? Şimdi öğrenciler SBS'nin 12 katı stres yaşayacaklar. Dershaneye ve özel ders almaya daha fazla ihtiyaç duyacaklar.
Dershaneleri kapatmaya kalkmanın bir anlamı kaldı mı?!.

Maharet 
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali  "Akordeon gibi ihtiyaç duyduğunda genişliyor, şartlar müsait olmadığında daralmaya da adapte olabiliyor" diye Türk ekonomisini övüyor. Tabii ki doğru bir benzetme Bali'nin yaptığı... Ama bir eksiği var. Önemli olan akordeonu kullanan müzisyenin usta olması. Biz 2002 yılına kadar öyle müzisyenler gördük ki  akordeonun  akordeon olduğunun farkında bile değillerdi. Sanki teneke çalıyorlardı?!.

Miras
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran bazı illerde tabelalardan "T.C." ibarelerinin kaldırılmasını gündeme getirmiş ve İçişleri Bakanlığı Muammer Güler de,  sebebi, "alan darlığı"na  bağlamıştı. Sayın Bakanın alan darlığı sebebine biz de katılıyoruz ama çok farklı bir nedenle...
Evet, Türkiye Cumhuriyeti bir tabelaya sığmayacak çok büyük ve itibarlı bir ülkedir. Vakti zamanında, rahmetli Tarihçi-Yazar Yılmaz Öztuna Hocanın dediği gibi 21 milyon kilometrekarelik  Cihan-şümûl bir devletin mirasçısıdır T.C.
Bilmem anlatabildik mi?!.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.