Asfalt ağlıyor!

A -
A +
Hızlı ve Öfkeli için ne söylenebilir ki? Belli bir konu ve tarzı gişeye kabul ettirmiş seri filmler, her halükarda meraklıları için cazip yapımlar...
Fakat bu serilerin içinde Yıldız Savaşları ile Hızlı ve Öfkeli ne kadar uzatılırsa uzatılsın, seyircinin asla itiraz etmeyeceği türden işler. İlkinde uzayın derinlikleri ve farklı gezegenlere yayılmış hayatlar ile diğerinde sokaklarda adeta uçarcasına yarışan modifiye araçlar, oyuncuların ve yönetmenin üzerinde bir değere sahipler sanki...
Rocky ve Rambo oyuncusunun ihtiyarlaması ve konunun bıktırıcı tekrarlarıyla gölgesini bıçaklar hale gelmişti. Keza Harry Potter'in çocuk kahramanları büyüyünce işin sihri bozuldu...
Fakat Yıldız Savaşları ile Hızlı ve Öfkeli'nin yaşamasına teknoloji de yardımcı oluyor. Her seferinde fantezinin ve aksiyonun dozajı artıyor.
Hızlı ve Öfkeli 6'da hemen hemen aynı kadro işbaşında ve bu sefer yaptıkları iş karşılığında kaçak ve suçlu olmaktan da kurtuluyorlar. Filmin konusu bence hiç önemli değil. Meraklıları için, asfalt ağlamıyor adeta ağıt yakıyor çılgın arabaların zulmü altında diyebiliriz ve ilaveten şunu söyleyebiliriz; gürültü kirliliğine dikkat.
Geçelim son derece sakin ve sessiz bir filme... Ünlü yönetmen Ozon'un filmini ben olsam "Arkası Yarın" olarak lanse ederdim isim olarak. "Evde" orijinal isme biraz daha sadık gözükse de, çağrışımsız bir kavram... 
Yeni nesle mesafeli ve onlardan ümitsiz bir edebiyat öğretmeni, verdiği kompozisyon dersiyle müthiş bir öğrenci keşfeder. 
Anlatım gücü çok yüksek olan bu öğrenci, sınıf arkadaşının ev hayatını adeta bir röntgenci gibi anlatmaktadır. Öğretmen çocuğu yazması için teşvik eder. Ancak çocuk yazmaya devam edebilmesi için arkadaşının evindeki macerasını sürdürmek zorunda olduğunu söyler. Arkadaşına matematik dersinde yardım etmek bahanesiyle gidip gelmekte, bu sırada evin bireylerinin analizlerini yapmaktadır.
Neticede bu yazma işi, konuya taraf olan herkesin hayatını altüst edecek kadar gerçekle karışacak ve hadiseleri etkileyecektir.
Bir şeyi anlatırken aslında çok şeyi anlatan bir film var karşımızda.
Zaten usta yönetmenlerin işi bu değil mi? 
İyi seyirler...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.