Eli yüzü düzgün!

A -
A +
Bir zamanların militan mizah dergilerinde inançlı insanlar çember sakallı, takunyalı ve kaba resmedilirdi. Meşhur bir "yobaz"lık yakıştırması vardı o "yobaz" zihniyetin... İnsafsız bir karalamanın aleti oldular.
O zamanlar aşağıladıkları insanlar halkın kendisiydi halbuki. Ve o halkın temsilcileri bugün büyük bir temsil oranıyla on küsur yıldır iktidar. 
 "Yabancı" isimli ülkesine ve milletine yabancı ve küstah filmi seyrederken, o iktidarın bu filme bile "destek" verdiğini görmek ne kadar ibretlik bir durum. 
Sünnete, kurbana, tesettüre bu kadar saygısızlığın adı asla sanat olamaz. Sanat adına veya sinema diye yapılan boş işlerle karşılaşmak şaşırtıcı değil. Ama bu yobazlık şaşırtıcı. Filmi anlatmayacağım. Çizgiyi bu kadar aşmasalar, hiç bahsetmez, yok sayardım. Fakat sinemaya gittiğinizde ve üzerinde "Yabancı" yazan afişle karşılaştığınızda, o filmin size hakaret ettiğini bilin istedim.
Korku filmi seviyorsanız ve Teksas Katliamı size tanıdık gelecekse... Aman ha! Senaryosu baştan aşağı çelişkiler ve cevapsız sorularla dolu, son derece vasat bir filmle karşı karşıya olduğunuzu bilin. Hele bu filmin üç boyutlu olması akıl alacak gibi değil. Taktığınız gözlük çektiğiniz eziyetin ekstrası olur. Kasabalıların yaktığı ev nasıl koca bir malikaneye dönüştü? Büyük anne yangında yok muydu? Mantık rafa kaldırılmış. Yüzüne ceset yüzü diken saçma sapan bir adam kesip doğruyor ortalığı...
Fakat bu can sıkıcı haftanın iyi bir sürprizi var. O da, aslında bize karşı tavrından dolayı pek hazzetmediğimiz Arnold Schwarzenegger'in sinemaya gayet iyi bir dönüş yaptığı "Geçit Yok" filmi...
Azılı bir uyuşturucu baronu, FBI'in elinden akıllara zarar bir spor otomobille kaçıyor. Sakin bir kasabada şeriflik yapan Arnold, saatte 400 kilometre süratle yaklaşan acımasız suçluyu ve onun işbirlikçilerini elbette alt ediyor.
Filmin yerli yerinde esprileri, nefes kesen takip sahneleri, hele finale yaklaşırken mısır tarlasındaki ralli seyir zevkini doruğa çıkarıyor.
Eli yüzü düzgün neşeli bir aksiyon...
Hikaye güzel, karakterler ilgi çekici, oyunculuklar çok iyi...
Velhasıl "Geçit Yok" bu haftayı kurtarıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.