Hukuk çuvallayınca!

A -
A +
"Gün gelir iyi insanlar da maske takmak zorunda kalır!"
Filmin ana fikri işte bu cümlede gizli...
Maskeli Süvari, bir yandan hukuka inanmış, silaha karşı olan ve maskesini devamlı çıkarmak için bahane arayan beceriksiz bir savcıyla, kabilesinin ortadan kaldırılmasına sebep olduğu için dengesini kaybeden bir yerlinin "hukuksuzlarla" savaşını anlatıyor.
Yerli "Tonto"nun şahsında zulme ve haksızlığa uğramış bütün Kızılderililere bir mersiye denebilir film için.
Maskeli Süvari ise, beyaz adamın haysiyetini kurtarmaya çalışan saflık abidesi...
Demiryolu rüzgarının estiği zamanlar. Fakat yerlilerin bölgesinde gümüş madeni vardır ve maden üzerine kanlı ve çirkin hesaplar yapılır.
Sıkmayan ve göze hoş gelen aksiyon sahneleri giderek hız kazanıyor filmde ve hele kontrolü kaybolan iki ayrı trende geçen kovalamaca baş döndürüyor.
Savcının maskeye razı olma süreci, hukuk adına evrensel bir problemin izlerini taşıyor.
Geciken veya yanlış ellerin kontrolünde olan adalet sistemi, ya kanunsuzların önünü açıyor, ya da hukukun dışında bir hukuk arayışını beraberinde getiriyor.
Maskeli Süvari öncelikle en katı biçimde içinden çıktığı toplumu mahkum ediyor seyircileri eğlendirirken. Ve hemen yanı başında tuhaf yerli Tonto'nun yol göstericiliği.
Birbirini ezmeyen oyunculuklarla, bütün rollerin hakkı verilmiş ve hikaye, yönetmenin usta ellerinde uzunluğuna rağmen görsel bir şova dönüşmüş.
Kahramanların bütün beceriksizliklerinde "insani ve hoş görülesi" reflekslerin izi var.
Dolayısıyla filmin her anı ve her diyaloğu için saygıyı hak eden bir emekten söz etmek gerekiyor.
Aşk, sadakat, hırs, gözü dönmüşlük, cesaret, adalet ve curcuna.
Maskeli Süvari, Karayip Korsanları ekibinden yeni bir serinin başlangıcı gibi duruyor.
Ailece gidilebilecek müthiş bir macera.
İyi seyirler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.