Nihayet

A -
A +


Haftalar sonra sinemaseverlere gönül rahatlığıyla "mutlaka seyredin" diyebileceğim filmler var.
Üstelik biri yerli. Eksik Sayfalar, belki bir çok yabancı filmden bolca ilham alınarak kotarılmış olsa da, eli yüzü düzgün farklı bir film. Hayatlarını çalıştıkları holdingi soymak ve lüks içinde yaşamak üzerine kurmuş ukala ve kibirli bir yönetici kadro patronlarının ölümü üzerine şüpheli haline gelir.
Fakat onları daha büyük bir sürpriz beklemektedir. Bir anda hepsi kendini son derece teknolojik ve büyük bir ofiste tutsak olurlar bulurlar.
Şimdi hepsinin önlerinde birer telefon ve telefonla pazarlama yapıp satmak zorunda oldukları bir DVD seti vardır. Üstelik bu set pazarlanması zor ağır bir sanat eseridir ve çok da pahalıdır.
Hayatta kalmak ve hatta birer ekmek arası ve su ile karınlarını doyurmak için buna mecburdurlar. İşte tam bu noktadan sonra karakterleri yavaş yavaş açığa çıkar, gelişen zorluklar karşısında insanlıkları ve kabiliyetleri sorgulanır.
Elbette yılın filmi olmaya aday değil. Fakat onca saçma sapan yerli filmden sonra, Eksik Sayfalar ümit veren farklı bir deneme.
"Bernie'nin Suçu Ne" ise, gerçek bir olaya dayanan son derece eğlenceli ve absürd bir film.
Küçük bir kasabada halkın sevgilisi olan cenaze levazımatçısı Bernie, gün gelir kendine hakim olamaz ve cinayet işler. Halbuki o herkesin yardımına koşan, kasabanın bütün aktivitelerini organize ve icra eden, özellikle yaşlı dulların sevgilisi bir adamdır.
Kimse onun katil olabileceğine inanmaz. Fakat gerçekler açığa çıkınca da, onun gibi bir insanın mutlaka affedilmesi gerektiği konusunda hem fikir olurlar.
Hem Bernie'yi, hem öldürmek zorunda kaldığı kadını tanıyanlar, film boyunca aktüel röportajlar halinde görüş bildirirler. Bu tanıkların hepsi birbirinden ilginç tiplerdir ve yorumları da bir o kadar eğlenceli ve insanidir.
Bu kadar sevilen bir adamı kodese tıkmak için uğraşan savcının işi o kadar zordur ki...
"Bernie'nin Suçu Ne?" sıradışı ve sevimli bir film.
Kod Adı Olympus kadrosu güçlü, dişe dokunur bir aksiyon filmi. Fakat son derece sıkıcı bir Amerikan propagandası...
Son Ayin-2'ye gelince... Korku ile ilgili bütün vasat ve vasatın altı klişelerin birbiri ardına üfürüldüğü saçma sapan bir film. Korkmak istiyorsanız, nazınız geçen birisine söyleyin, ensenizde kese kağıdı patlatsın daha iyi...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.