Tam İsabet

A -
A +
Emekli ajanların başına gelenler üzerine kurgulanmış ilk Red'den sonra, ikincisi de hedefi tam ortasından vuruyor.
Stallone'nin rastgele bir araya getirilmiş ihtiyarlarına nazaran, Bruce Willis'in ekibi daha uyumlu, daha eğlenceli...
Kadrodaki her isim filme gerçekten farklı bir zenginlik katıyor ve seyir zevkini arttırıyor. Hele John Malkovich'in o yarı kaçık halleri, Bruce Willis'in korumak için çok titizlendiği fakat tehlikeye herkesten önce atılan kız arkadaşının acemilikleriyle birleşince tadında bir komedi ortaya çıkıyor.
Konu aslında bilindik bir hikaye üzerinden yürüyor. Zamanında Rusya'ya taşınmış ve son derece gizli fakat unutulmuş bir nükleer silah etkisiz hale getirilecektir.
Bu nükleer silahla ilgili kirli bilgiler internetten sızdırılınca ortalık karışır. Ve macera başlar.
Red-2 ilkinden daha eğlenceli, aksiyonu ve komedisiyle ailece izlenebilecek bir film.
Haftanın bir diğer filmi "Zaman Yolcuları"...
"Zaman Yolcuları"nın ilginç kılan, sıra dışı konusu ve saygı duyulacak farklı olma çabası.
Gazetede küçük bir ilan çıkar: "Benimle geçmişe gidecek bir zaman yolcusu aranıyor. Bu bir şaka değildir. Geri dönüşte ödemeniz yapılacaktır. Kendi silahlarınızı getirmelisiniz. Bunu daha evvel sadece bir kez yaptım. Can güvenliğiniz  garanti değildir!"
Konu sıkıntısı çıkan dergi editörleri bu ilanın peşine düşer ve ilanı veren adamı bulurlar. Sonrası gariplikler yumağı. Paranoyak bir adamın hayal dünyasının içinde gerçeğe doğru bir yolculuk başlar. Özellikle sinema meraklıları için iyi bir alternatif.
Ve Şirinler-2 hem çocukları, hem büyük çocukları yeni bir maceraya davet ediyor.
Gargamel yine bu sevimli yaratıkların peşinde. Bu sefer onları ele geçirebilmek için iki taklit şirin yapıp aralarına gönderiyor. Üç boyutlu reel ve animasyon bileşimi olan Şirinler-2 sinemada görsel teknolojinin başarılı bir uygulaması. Onun için çocuklar kadar büyüklerin de zevkle seyredebileceği bir atmosfere sahip.
Kötü adam Gargamel, asla ürkülmeyecek ve dalga geçilecek bir ihtiras kurbanı ki, bu dozajı çocuk filminde tutturabilmek çok önemli.
İyi seyirler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.