Ben bu çayı söylemesem...

A -
A +
TBMM kulisinde çay içip sohbet ederken CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'ye, Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın durumunu görüşecek Grup Yönetim Kurulu'nun ne zaman toplanacağı, disiplin kararının çıkıp çıkmayacağıyla ilgili ısrarlı sorular yönelttik. Maliyeci ketumluğuyla bilinen Akif Bey, ser verdi sır vermedi. Akif Bey, baktı ki biz bilgi almak için soruları değişik yollarla sormaya devam ediyoruz, çayından bir yudum aldıktan sonra gülerek "size bir şey anlatayım" deyip söze başladı. 
IMF'nin Türkiye'ye çok sıkça geldiği ekonominin çok da rayında gitmediği günlerden birinde IMF temsilcisi Carlo Cottorelli dönemin Maliye Bakanı Sümer Oral ile görüşmek üzere Ankara'ya gelmiş. Görüşmeye o dönem Gelirler Genel Müdürü olan Akif Bey de katılmış. Cottorelli, KDV oranının bir puan daha yükseltilmesini isteyip bu konuda bakandan söz almaya çalışıyormuş. Ancak, zaten yeterince arttırılmış olan KDV oranlarının daha da yükseltilmesine Sümer Bey sıcak bakmıyormuş. Cottorelli görüşme boyunca ısrarını sürdürmüş ama Sümer Bey'in ağzından bir türlü KDV artışının yapılacağına ilişkin bir söz çıkmamış. Saatler geçmiş, aslında resmî görüşme bitmiş ama bakmışlar Cottorelli'nin gitmeye niyeti yok, bari yemek yiyelim diyerek öğle yemeği söylemişler. Cottorelli yemekte de KDV artırımını yapıp yapmayacaklarını bir kez daha net bir şekilde sorunca Sümer Bey "Ben bu yemeği söylemeseydim, siz bu soruyu soramayacaktınız?" deyip,  talebi kibarca kabul etmediğini belli etmiş. 
Akif Bey, bu hikâyeyi anlattıktan sonra esprili bir şekilde "Şimdi ben bu çayı söylememiş olsaydım, siz bu soruyu bana soramayacaktınız?" deyip "benden laf alamazsınız" mesajını verdi.

Şaşırtan ziyaret
AK Partili 23 milletvekili geçen hafta Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerini ziyaret ederek gurbetçilere çözüm süreci hakkında bilgi vermişlerdi. Bu temaslar sırasında AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Almanya'nın Frankfurt şehrindeki yüksek güvenlikli bir cezaevini de ziyaret etmiş. Burada 26 erkek, 12 kadın Türk mahkûm da bulunuyormuş. Alpay'ın anlattığına göre Türk mahkûmlar milletvekili heyetini görünce çok şaşırmışlar. Çünkü 3 ay önce bir başka milletvekili heyeti daha onları ziyaret etmiş. Ziyaretten çok memnun kalan mahkûmlar, cezaevindeki televizyon yayınlarını gündeme getirerek Türk kanallarının sayısının artırılması için yardım istemişler. Kadın mahkûmlar ise milletvekillerinden kendilerine dinî telkinlerde bulunacak bir görevli verilmesini gündeme getirmiş. AK Partili Alpay da mahkûmların bu taleplerini dikkatle dinleyip ilgililere iletme sözü vermiş.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.