Bıktıran reklamlar

A -
A +
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan geçtiğimiz günlerde herkesin muzdarip olduğu bir konuyu Meclis gündemine taşıdı. Kaplan, cep telefonları aracılığı ile 'Reklam işkencesine' uğradığını belirterek, "Telefonuma her gün 'Şu malımı alın, bunu yapın, şunu yapın' şeklinde onlarca mesaj geliyor. Âdeta taciz ediyorlar. Benim bu reklamları gönderen bankalar ya da firmalarla bir sözleşmem de yok. Ama bizi reklam bombardımanına tutuyorlar" dedi. Kaplan'ın gündeme getirdiği bu konuya diğer milletvekillerinden de destek geldi. Kaplan her gün yaşanan bu reklam işkencesinin bitirilmesi için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a bir düzenleme yapılması çağrısında da bulundu.


Önerinin bedeli!
CHP Parti Meclisi'nin son toplantısında, önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde aday olacak il ve ilçe yöneticilerinin istifa etmesi, istifa edenlerle ilgili yönetimde oluşacak eksikliklerin de yedeklerle doldurulması görüşü benimsendi. İşte tam bu öneri görüşülürken, PM üyesi İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz söz alıp, Parti Meclisi üyelerinden de belediye başkan adaylığını düşünenler olabileceğini belirterek "Madem örgüt yöneticileri istifa ediyor, eşitlik olsun. Parti Meclisi üyelerinden de aday olacaklar görevlerinden istifa etsin" demiş. Bu öneri salonda soğuk rüzgârların esmesine neden olduğu gibi Ali Bey'e ters ters bakanlar da olmuş tabii. Toplantıda Ali Bey'in önerisi destek bulmamış ama duyduğumuza göre milletvekili adaylarıyla ilgili karar verme yetkisi de bulunan PM üyeleri arasında "Ali Bey, öyle bir öneri getirdi ki, eğer milletvekili adaylığı PM'nin onayına sunulursa biraz zor geçer. Neyse ki öneri kabul edilmedi de durumu tehlikeye girmedi" esprileri yapılmış.

Bir çevreci girişim daha
TBMM Genel Sekreterliği, her gün binlerce kişinin yemek yediği Meclis lokantalarındaki yemek artıklarını hayvan barınaklarına göndermeye başlamış, bu da birçok kamu kurumuna örnek olmuştu. Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, geçtiğimiz günlerde yeni bir çevreci girişime daha imza attı. Her gün çöpe giden binlerce sayfa kullanılmış kâğıt yeniden değerlendirilmeye başlandı. Meclis Başkanlığı, artık bir yüzü kullanılmış kâğıtları matbaaya gönderip bloknot haline getiriyor. Tek yüzü kullanılmış bu kâğıtlar küçük not kâğıdı ya da yazı bloknotu olarak kullanılmak üzere Meclis'te dağıtılıyor. Böylece, hem atık kâğıtlar değerlendiriliyor, hem de birçok ağaç kâğıt yapımı için kesilmekten kurtuluyor. Umarız, Meclis'in bu uygulaması yemek artıklarında olduğu gibi diğer kamu kurumlarına da örnek olur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.