Bilekteki Şahmeran

A -
A +
Şahmeran hikayesini herhalde bilmeyen yoktur. Hani arkadaşları tarafından kör bir kuyuda bırakılan gence yılanların şahı Şahmeran yardım etmiş. Yıllarca orada kalan ve en iyi şekilde bakılan genç, yerini kimseye söylemeyeceği sözünü vererek Şahmeran'ın yanından ayrılabilmiş. Bir gün hükümdarın kızı hastalanmış ancak Şahmeran'ın etini yerse iyileşeceği söylenmiş. Bütün ülke Şahmeran'ın yerini bulmak için seferber olmuş. Şahmeran'ı görüp vücuduna su değenlerin vücudu pullarla kaplanırmış. İşte Şahmeran'ın yanında kalan gencin de vücudunda pullar görülünce yerini bildiği anlaşılmış, konuşturmak için işkenceler uygulanmış. Sonunda da genç dayanamayıp Şahmeran'ın yerini söylemiş.
Yani Şahmeran kendisine yardım ettiği gencin ihaneti sonrası öldürülmüş. Bu hikaye de nereden çıktı diyeceksiniz. Meclis bahçesinde sohbet ettiğimiz CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli'nin bileğinde parmaklarına da geçmiş bir zincir gördük. Sena Hanım'a sorduğumuzda "bu bilekliğin adı Şahmeran. Siyasete girdiğimde bu bilekliği taktım, bir daha da çıkarmadım" dedi. Nedenini sorduğumuzda da Şahmeran hikayesini anlatıp, "Siyaset çok kaygan bir zemin. Her an insanların ihanetine uğrayabilirsiniz. Tıpkı Şahmeran'ın uğradığı gibi. Bu bilekliğe her baktığımda bunu hatırlayayım diyerek hiç çıkarmıyorum" diye açıkladı.

Uyku kaçıran tencere-tava
Taksim gezi parkı eylemlerinin sembolü haline gelen tencere-tava sesleri en çok küçük çocuğu olan milletvekillerinin tepkisini çekti. AK Parti milletvekillerinden küçük çocuğu ve bebeği olanlar tam çocuklarının uykuya daldığı saatlerde başlayan tencere-tava eyleminden duydukları rahatsızlığı anlattı. AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin tepkisini "Tencere tava sesleriyle çocuklarımız yataklarından fırlıyor" sözleri ile dile getirdi. Bu arada, ismi bizde saklı bir milletvekili ise sınavlara hazırlanan çocuğunun seslerden rahatsızlık duyarak 155 polis imdat hattını aradığını, ancak karşıdaki polislerin "Tencere-tava sesi ile uğraşacak durumumuz yok" dediğini aktardı.

Çocuklar duymasın!
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile TBMM kulisinde sohbet ederken ilginç bir yönünü öğrendik. Nabi Bey, öğrenciliği döneminde bir zamanların fenomeni olan Teksas, Tommiks ve Red-Kit kitapları okuyormuş. Hatta öyle ki, zaman zaman derslerde öğretmenlerinden gizli gizli okuduğu bile oluyormuş. Nabi bey, sohbet sırasında bu kitaplarla ilgili bir de anısını anlattı. Yatılı okuduğu dönemde resim dersinde öğretmen 'bugün resim yapmayacağız' demiş ve eklemiş: 'İsterseniz Teksas-Tommiks okuyabilirsiniz.' Duyduklarına inanamayan öğrenciler bunun bir tuzak olduğunu düşünüp kitapları çantalarından bir süre çıkaramamışlar. Ama öğretmenin bu konuda samimi olduğunu görünce çantasına ilk davrananlardan biri de Nabi Avcı olmuş. Öğrenciler bütün ders boyunca rahat rahat Teksas-Tommiks okumanın keyfini çıkarmışlar. Nabi Bey, bu anısını anlattıktan sonra gazetecilerin 'O kitapları bugün de okuyor musunuz?' sorusuna "Bulsam okuyacağım ama artık çıkmıyor" cevabını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.