Çıldırtan arama

A -
A +


Geçtiğimiz günlerde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri bir çalışma ziyareti için İngiltere'ye gitmiş ve İngiliz Parlamentosu'na girişleri sırasında bir arama skandalı yaşanmıştı. Ceketleri ve kemerleri çıkartılarak aramadan geçirildikten sonra binaya alınan Türk milletvekilleri olayı protesto etmiş, bunun üzerine de İngiliz Parlamenterler özür dilemek zorunda kalmıştı. Bu olayın bir benzeri de bu kez Londra Havaalanı'nda yaşandı. AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç geçtiğimiz hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte İngiltere'ye gitti. Londra'da Bakan Şahin'in temaslarına eşlik etti. Enç, Londra'dan dönerken havaalanında tepeden tırnağa bir aramaya tabi tutulduklarını söyledi. Enç'in anlattığına göre heyettekiler ayakkabılarına varana dek arandı. Gökçen Hanım İngiltere'nin bu tavrına "Nasıl bir gerekçeyle arandığımızı bilmiyorum. Acaba biz ülkemize gelen İngiliz milletvekillerine aynı şekilde mi davranıyoruz? Resmen potansiyel suçlu muamelesi gördük" sözleri ile de tepkisini dile getirdi.

Meclis'e makyaj hazırlığı


TBMM'de milletvekillerinin makam odalarının yer alacağı son teknolojilerle donatılacak "akıllı bina" tamamlanma aşamasına gelirken, 52 yıldır kullanılan ana bina da elden geçirilmeye hazırlanıyor. TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, genel başkanların makam odalarının ve komisyon toplantı salonlarının, grup yönetim odalarının yer aldığı ana binayı klima sisteminden, teknolojik altyapısını yenilemeye kadar birçok konuda elden geçirmek için partilerin görüşlerini alıyor. Partiler bu işe onay verirse, yeni bina açıldıktan sonra boşalacak şu anki milletvekili odalarının yer aldığı halkla ilişkiler binalarına ana binadaki birimler geçici olarak taşınacak. Ardından da 52 yıldır hizmet vermekten biraz yorgun düşen binanın içi daha çağdaş hale getirilecek.

Vejetaryen menü hazırlığı


Söz Meclis'ten açılmışken devam edelim. Hizmet kalitesine önem veren Meclis, zaman zaman eğitime tabi tuttuğu personelinin memnuniyetini de unutmadı. İşte bu kapsamda binlerce personelin yemek talepleri de değerlendirmeye alındı. Özellikle vejetaryen personelin etli yemek şikayetleri üzerine Meclis Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fahrettin Böke'nin talimatıyla, personelin yemek talepleriyle ilgili anket açıldı. Şimdi personele "sebze yemekleri etli mi olsun, etsiz mi?" diye soruluyor. Önümüzdeki günlerde, Meclis personel yemekleri anketten çıkacak sonuca göre yapılacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.