Kupanın gözyaşları

A -
A +
AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, çözüm sürecini anlatmak için Trabzon'da bir toplantıya katılmış. Bayraktar, çözüm sürecini 'Anaların gözyaşı dinsin, kan akmasın' diye gündeme getirdiklerini söylemiş. Salonda bulunanlar da dikkatle dinlemiş. Sonra söz sırası dinleyicilere gelmiş. Mikrofonu eline alan bir vatandaş "Sayın Milletvekilim, size inanıyoruz, anladık ki anaların akan gözyaşları duracak. Ama bizim halimize de bir bakın. Bu Trabzonspor'un hali ne olacak? Yıllardır kupa hasreti çeken Trabzonsporlu gençlerin kupa gözyaşları nasıl dinecek?" diye sormuş. Tüm salonu güldüren bu soruya Bayraktar verecek cevap bulamamış!..

Patatesçinin derdi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçtiğimiz günlerde Portekiz'e yaptığı ziyarete Niğde Milletvekilleri AK Partili Ömer Selvi ve CHP'li Doğan Şafak ile MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan da katılmış. Selvi ve Şafak Portekiz'e gitmişler ama, Niğdeli patates üreticilerinin sorunları milletvekillerinin peşini orada da bırakmamış. Selvi ve Şafak, gezi boyunca çalan her telefonu açtıklarında Niğdeli üreticilerin, sulama ve elektrik sorunlarıyla ilgili dertlerini dinlemişler, sorunlara çözüm arayacaklarına da söz vermişler. İki milletvekili de tabii ki "Biz şu anda yurt dışındayız. Sorunlarınızı dönüşte görüşürüz" dememişler. Ömer Bey ve Doğan Beyin halini gören MHP Denizli Milletvekili Emin  Haluk Bey ise "Ben şimdi Türkiye'ye gidince Meclis kürsüsüne çıkıp, siz sorunlarınıza çözüm bekliyorsunuz ama, milletvekilleriniz yurt dışında geziyor demez miyim" diye takılmadan edememiş...

Gül'ün uyarısı
Söz Cumhurbaşkanı Gül'ün Portekiz gezisinden açılmışken bir anekdot daha aktaralım... Portekiz'de incelemelerde bulunan Gül başkanlığındaki Türk heyetindeki milletvekilleri, Portekiz'in ekonomik sıkıntı içinde olduğunu öğrenince "Burada da ekonomik kriz var. Bunların durumu bizden kötü, neredeyse batıyorlar" türünden değerlendirmeler yapmaya başlamışlar. Milletvekillerinin değerlendirmelerini dinleyen Cumhurbaşkanı Gül, milletvekillerini deyim yerindeyse daha fazla havaya girmemeleri için "Abartmayın arkadaşlar. Sonuçta evet bir ekonomik sıkıntıları var ama Portekiz'in kişi başına milli geliri 16 bin dolar. Bizim çok üzerimizde" diyerek uyarmış!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.